Potârcă vrea să fie botezat la râu! Penitenciarul nu-l lasă!

Supărare mare pentru Constantin Ninel Potârcă, fostul prezidențiabil ratând o nouă ocazie de a respira aerul de dincolo de zidurile închisorii în care a fost încarcerat în urmă cu doi ani și unde va mai sta o bună perioadă de timp.

El le-a cerut șefilor Penitenciarului Craiova, dar și la Târgu Jiu, acceptul a de a fi lăsat să meargă cu însoțitor la un râu pentru a fi botezat în cultul baptist, lucru care nu i-a fost acceptat. „Obama de Meteor”  s-a plâns pe tema aceasta inclusiv la instanțele de judecată, dar nici magistrații nu i-au dat aprobarea pe care o dorește, el considerând că, astfel, i se încalcă un drept fundamental, prevăzut de Constituție.

„Nu cred că am cerut ceva exagerat. Vreau să fiu creștinat așa cum a fost și Domnul Iisus, care a mers la râul Iordan și a fost botezat de Ioan Botezătorul. Eu nu sunt de acord cu botezul acesta la cazan care se face la copii, iar ca adult vreau să fiu lăsat să merg la râu pentru ca un preot din cultul din care fac parte să mă boteze conform credinței mele. Nu mă lasă nici cei de la Penitenciar, nici cei de la instanțe. Auziți, că cică poate cad în râu și mă înec și au dumnealor probleme! Nu cred că își imaginează cineva că mă duc la o cascadă sau să fac baie acolo. Pot merge însoțit de un gardian sau cum consideră dânșii pentru a ajunge la un râu. Degeaba scrie la Constituție că avem fiecare dreptul la propria credință că în spatele gratiilor nu e așa. Ai drepturi doar pe hârtie, practic nu ai nimic”, se plânge Potârcă, el fiind condamnat la mai multe pedepse pentru evaziune fiscală și dare de mită, toate fiind contopite în opt ani cu executare.

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: