Povestea tripleților din Gorj pasionați de vioară

Trei frați din comuna Padeș uimesc țara pe unde merg. Cântă la vioară și sunt pasionați de muzica populară veche și de acest instrument de mici copii. Cel mai mare vis al lor e să aibă propria formație. Până atunci, doi studiază să devină preoți, iar al treilea vrea să fie medic. 

Marian, Liviu și Aurel sunt mândria familiei Dobre, din Padeș. Au o poveste de viață emoționantă. “Surpriza de Moș Nicolae, cum mai sunt numit în familie. Părinții noștri știau doar de doi băieți. Placenta mea a fost în spatele lor. Nu m-am văzut. Eu am fost o surpriză. Ei știau doar de doi copii”, a mărturisit Marian, unul dintre frați, într-un interviu la Antena 1.

„Semănăm foarte mult. Reacția pe care o au oamenii e de surprindere, foarte multă uimire”, a mai spus tânărul. 

Au 16 ani și cel mai mare vis al lor e să aibă propria formație. Sunt ajutați de profesorul Carmen Sarcină ca să ajungă cât mai sus. Fac parte de mici din ansamblul din Cloșani condus de Carmen Sarcină. „Am încercat să-i obișnuiesc cu scena, să-i învăț ținuta scenică, să le introduc în repertoriu cântecele noastre vechi, tradiționale care erau cântate de lăutarii de la Pârâu, de la noi, din Padeș și am tot cules cântece vechi. în momentul când îi prezint tripleți, toată lumea:Uau, și aplaudă, ropote de aplauze pentru că nu se așteaptă ca trei băieți, trei frați, tripleți să aibă aceeași pasiune, vioara, și, mai nou, să înceapă să și cânte cu vocea”, a spus Carmen Sarcină.

Marian visează să devină medic, iar frații săi studiază teologia și vor să se facă preoți. 

Galerie foto


Vizualizări: 6,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: