PP-DD Gorj, învins în instanţă de consilierii de la Tismana

Consilierii PP-DD din Tismana, care au plecat din partid pe baza ordonanţei care a permis în toamna trecută migraţia politică, îşi păstrează mandatele. Asta au decis judecătorii în primă instanţă, decizia nefiind definitivă. Într-un caz asemănător de la Motru, o instanţă de judecată a decis pierderea mandatelor de către consilierii PP-DD, sentinţa fiind atacată cu apel.

PP-DD Gorj a pierdut în prima instanţă procesul intentat Consiliului Local Tismana. Vineri, instanţa a respins cererea PP-DD Gorj, prin care se dorea pierderea mandatelor pentru consilierii excluşi din partid: Dumitru Drumen, Nicolae Brânzan, Alexandru Grecescu, Gheorghe Sarcină şi Ion Georgescu. Primarul de la Tismana spune că situaţia consilierilor săi, care au migrat la PSD în urma Ordonanţei 55, este total diferită faţă de cea de la Motru, când PP-DD a avut câştig de cauză. „Consiliul Local Tismana a avut câştig de cauză în procesul cu PP-DD. Este posibil ca reprezentanţii PP-DD Gorj să facă recurs, însă nu cred că vor avea câştig de cauză întrucât situaţia de la Tismana nu este similară ca cea de la Motru. Consilierii de la Tismana au trecut la PSD în data de 19 septembrie, iar excluderea lor s-a făcut în data de 12 octombrie. Nu avea cum să aibă câştig de cauză PP-DD pentru că justiţia nu se amestecă în treburile interne ale partidele politice. Justiţia analizează dacă s-a respectat sau nu legea”, a explicat Slivilescu. PP-DD are posibilitatea de a face recurs în termen de 15 zile.

Tot vineri a avut loc şi confruntarea dintre PP-DD şi Consiliului Judeţean ce îi vizează pe consilierii Gheorghe Neaţă şi Petrică Nanu, însă procesul a fost amânat până pe data de 3 aprilie. Un alt proces amânat vineri, însă pentru data de 6 aprilie, îi vizează pe consilierii suspendaţi din Consiliul Local Târgu Jiu. Emilia Horhoianu şi Mihai Gherghe vor afla pe data de 6 aprilie dacă se mai întorc sau nu în funcţiile de consilieri. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: