Practică în Lisabona pentru elevii de la Colegiul Magheru

Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a primit finanţare europeană pentru un schimb de experienţă între elevii gorjeni şi elevii din Lisabona. Conducerea unităţii de învăţământ anunţă că elevii de clasa a XI-a din cadrul liceului îşi pot depune începând de astăzi dosarele pentru participare la selecţie. Cei 40 de elevi selectaţi îşi vor petrece toată luna iulie în Portugalia pe banii colegiului tehnic.

Elevii de clasa a XI-a din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” au o lună la dispoziţie, începând de astăzi, să-şi depună dosarele în vederea participării la selecţia pentru realizarea practicii în capitala Portugaliei. „Elevii de la specializarea tehnician ecolog şi tehnician analize produse alimentare îşi pot depune dosarele dacă vor să participe la selecţia pentru efectuarea stagiului de practică în Lisabona. Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a primit de la Bruxelles 100.000 de euro pentru acest proiect şi ne propunem să trimitem 40 de elevi la practică într-o ţară străină”, a declarat Marius Buzerea, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”.

Candidaţii trebuie să aibă rezultate foarte bune la învăţătură şi să cunoască foarte bine limba engleză, aceasta fiind limba în care vor comunica cu portughezii. De altfel, candidaţii vor trebui să prezinte şi un acord în scris al părinţilor cum că sunt de acord să meargă într-o ţară străină. „După selecţie, cei 40 de elevi vor urma un curs intensiv de limba engleză urmând ca în luna iulie a anului viitor să efectueze practica în capitala Portugaliei. De menţionat ar fi că toate cheltuielile legate de transport, masă şi cazare vor fi suportate de Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: