Prea puţin pentru o victorie!

Pandurii au deschis scorul în meciul de la Piteşti încă din prima parte a meciului şi păreau să se îndrepte spre prima victorie din retur. Din păcate acest lucru nu s-a realizat deşi jocul a fost unul bun, Dulcea nefiind de acord ca punctele să meargă la Târgu Jiu şi reuşind de unul singur să întoarcă rezultatul. Rămaşi fără victorie şi după cea de-a cincea etapă din retur, jucătorii de la Pandurii vor avea un program infernal în această săptămână. După ce au jucat sâmbătă la Piteşti cu FC Argeş, gorjenii primesc acum vizita Stelei în etapa intermediară de marţi iar la finalul săptămânii vor juca cu Gaz Metan Mediaş tot la Târgu Jiu. 


Pandurii au pierdut şi meciul din etapa a 22-a a Ligii I disputat în deplasare la FC Argeş, scor 2-1 pentru gazde, după ce echipa lui Sorin Cârţu a deschis scorul în prima parte a meciului. Pandurii au deschis scorul prin Raskovic în minutul 20 iar FC Argeş a egalat până la pauză prin Dulcea, care a înscris în minutul 30 şi au preluat conducerea după pauză prin golul reuşit de acelaşi Dulcea în minutul 58. Pandurii au reuşit totuşi o performanţă, aceea de a înscrie primul gol din acest retur după cinci etape trecute din partea a doua a returului. 

Pandurii au controlat jocul

Prezent la conferinţa de presă de după meci, antrenorul secund Florin Bejinaru a precizat că rezultatul jocului e unul nedrept după desfăşurarea de forţe de pe teren: „E un rezultat nedrept, am început jocul foarte bine şi am condus pe tabelă dar, din nefericire, am pierdut pe finalul celei de-a doua reprize pe fondul unei lipsei de concentrare în faţa porţii. Dar eu zic că am controlat în totalitate jocul şi de aceea rezultatul este nedrept. Asta a fost, am pierdut dar sperăm să ne revenim cât mai curând pentru că jocul echipei ne dă speranţe pentru un viitor mai bun. Am avut multe ocazii în finalul meciului să redresăm situaţia dar nu am reuşit. Suntem în continuare într-o zonă fierbinte, dar jocul echipei ne dă încredere că ne putem reveni cât mai curând.” În absenţa lui Sorin Cârţu care nu a mai dorit să dialogheze cu presa la conferniţa care a urmat jocului, Bejinaru a explicat care au fost nemulţumirile tehnicianului principal pe final de meci: „Sorin Cârţu era nemulţumit din cauza lipsei de concentrare a jucătorilor în faţa porţii pentru că am avut foarte multe oportunităţi de a marca şi de a echilibra situaţia pe tabelă. Dar nu am reuşit cum se întâmplă frecvent în ultimele meciuri. Domnul Sorin Cârţu a preferat în ultima perioadă să nu mai vină la conferinţele de presă pentru a nu-i mai fi răstălmăcite declaraţiile şi interpretate altfel decât le spune. Nu ştiu dacă e o reacţie de moment sau va fi de durată.”

Martinovic a debutat oficial la Pandurii 

Dacă grecu a mai jucat în tur pentru Pandurii, sârbul Martinovic a fost debutant la acest meci, el fiind trimis pe teren în locul lui Rus. Antrenorul secund a lăudat prestaţia celor doi jucători care au debutat la acest joc, Martinovic şi Grecu, trimişi pe teren în locul lui Cardoso accidentat şi Rus care şi-a reziliat contractul cu Pandurii. „Cred că cei care au debutat, Martinovic şi Grecu au intrat bine în joc, nu au făcut greşeli personale majore. Eu cred că şi-au făcut datoria şi pe viitor vor evolua mai bine şi vor mai intra mai bine în meciurile viitoare. Situaţia mai tensionată şi-a lăsat amprenta, a fost o perioadă mai tensionată peste care am trecut acum şi cred că nu vor mai fi probleme, lucrurile se vor aşeza normal în viitorul apropiat” a mai precizat antrenorul secund al gorjenilor. Referitor la prelungirea jocului cu opt munute, Bejinaru a precizat că era normală deoarece au fost doi jucători accidentaţi care au staţionat pe gazon mai multe minute: „Eu zic că prelungirile au fost cele care trebuiau acordate pentru că la noi la meciul cu Braşov, ambulanţa a stat vreo opt minute pe teren şi arbitrul a dat numai trei minute de prelungire. Astea sunt anomaliile fotbalului. Cred că arbitrul a cronometrat minutele cât au stat jucătorii accidentaţi pe teren şi a cronometrat bine.”

Antrenorul Ionuţ Badea atacă dur:
„Pandurii au făcut antijoc!”

Antrenorul echipei piteştene, Ionuţ Badea, a avut comentarii vehemente faţă de prestaţia celor de la Pandurii deşi după fiecare dintre acestea spunea că nu comentează evoluţia adversarului. Badea s-a luat mai întâi de un aşa zis antijoc făcut de Pandurii şi de faptul că jucătorii din echipa sa au suferit unele accidentări în acest meci: „Am câştigat un joc foarte important din punct de vedere al moralului nostru pentru meciurile viitoare. Este prima victorie din acest retur de campionat şi se pare că am întâlnit un adversar extrem de dificil, incomod şi cu un antijoc cum de puţine ori mi-a fost dat să văd. Nu comentez în nici un alt fel problemele legate de echipa adversă. Pot să spun însă că am retrăit momente de la meciul tur când jocul a fost lăsat prea liber pentru fotbal. Nu este baschet unde nu ai voie să te atingi dar nici să jucăm la limita supravieţuirii, cu capete sparte şi lovituri sub centură în ghilimele. Nu pot decât să îmi felicit jucătorii pentru dăruirea de care au dat dovadă azi atât pentru ei cât şi pentru culorile clubului, pentru că azi s-a dovedit că pe teren propriu suntem invincibili. Majoritatea jucătorilor au probleme de ordin fizic accidentări după acest meci. Am purtat o discuţie cu arbitrul în particular şi i-am spus ce aveam de spus. Nu am cronometrat eu meciul şi nu ştiu cât trebuia prelungit. Nu am putut oferi un fotbal de calitate pentru că mingea a rămas foarte puţin timpul în care mingea nu a fost în joc şi noi n-am reuşit să avem posesie.”
Badea a mai precizat că atacurile de la pauză dintre cele două banci tehnice au pornit de la Pandurii, acesta ajungând să afirme că au fost chiar premeditate: „Nu pot eu să comentez ce s-a întâmplat pentru că fac parte din strategiile celor de la Pandurii aceste acţiuni. Cei de la Pandurii au provocat toate discuţiile între cele două bănci tehnice, eu mi-am văzut de treabă. Nu este o noutate antijocul echipei Pandurii, eu nu spun autobază ci spun antijoc. Dar asta nu e o noutate. Eu am studiat echipa din Târgu Jiu dar nu comentez jocul lor.”
Badea a criticat şi introducerea pe teren a lui Piţurcă, ieşirea sa la încâlzire stârnind fluierături şi înjurături din partea suporterilor echipei gazdă care nu au uitat că internaţionalul de tineret Monel Cârstoiu a stat mai bine de jumătate de an din cauza fracturii suferite la Târgu Jiu: „Este evident faptul că în turul campionatului Piţurcă a avut o intrare care nu ţine de fotbal la Monel Cârstoiu, un tânăr foarte talentat care se afla în vizorul echipei naţionale şi era normală pe undeva ostilitatea publicului, ostilitate care, cel puţin noi cei din staful echipei nu o putem controla.”



Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: