Predoiu- cinci întrebări despre CE Oltenia

Prim-preşedintele PNL, Cătălin Predoiu, cere Guvernului României să desecretizeze și să prezinte public detaliile privind înființarea și investițiile subsecvente ale societății mixte dintre Complexul Energetic Oltenia (CEO) și firma chineză China Huadian Engineering Co. Ltd. (CHEC).

Predoiu a adresat Guvernului cinci întrebări legate de investiţia de la Rovinari:

1. Care este stadiul discuțiilor cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional cu privire la restructurarea și eficientizarea sectorului energetic, inclusiv a Complexului Energetic Oltenia?

2. De ce Guvernul a amânat în mod repetat și, în cele din urmă, a renunțat să respecte propria HG nr. 87/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin ofertă publică de majorare a capitalului social a Societăţii Comerciale Complexul Energetic Oltenia - S.A?

3. Ce s-a facut concret pentru implementarea unei strategii de retehnologizare, restructurare, eficientizare si privatizare a Complexului Energetic Oltenia și cum se integrează acordul cu firma chineză în această strategie?

4. Care sunt prevederile acordului cu firma chineză privind investițiile în tehnologie, concedierile colective, soarta minelor din bazinul Olteniei, obligațiile financiare sau de orice altă natură ale statului roman?

5. Guvernul subvenționează astăzi Complexul Oltenia din banii românilor. Implicit, acești bani se vor duce și către nou înființata firmă mixtă româno-chineză. Cum justifică Guvernul ceea ce se prefigurează un ajutor de stat mascat și bani publici dați unei companii private?

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: