Prefectul Andrei critică atitudinea lui Călinoiu în scandalul ORL

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a declarat la Radio Infinit că o prioritate pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu ar fi trebuit să fie achiziţionarea aparaturii de resuscitare. Acesta a amintit că acum două săptămâni preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu a fost într-o vizită de lucru tocmai la Secţia ORL, unde a murit Raluca Tulic, şi a constatat că totul merge ca pe roate. Acum prefectul este de părere că preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să suporte consecinţele. 

Cum comentaţi tragedia familiei Tulic?

Să-ţi pierzi copilul la 17 ani... nu există o tragedie mai mare ca aceasta. Sunt alături de familia îndoliată, mă doare sufletul pentru necazul care s-a abătut asupra lor. Dacă sunt probleme de specialitate în cadrul spitalului, în cadrul acestei acţiuni, atunci corpul de control al ministrului trebuie să-şi facă datoria, iar cei care coordonează activitatea din spital trebuie să suporte consecinţele.

Spitalul a fost preluat în urmă cu circa un an de Consiliul Judeţean...

Din câte ştiu eu, acum două săptămâni, înainte să plec în concediu, domnul preşedinte Călinoiu a participat acolo la o investiţie, a fost o aniversare făcută cu tam-tam. Puteţi să întrebaţi pe domnul Călinoiu pe ce s-a întâmplat acolo sau dacă, din câte ştiu eu se modernizează secţia ORL, însă cred că nu ar trebui să folosim absolut nimic din ce se face în instituţie în avantajul nostru politicianist.  

Ce ar trebui făcut în acest caz?

Eu cred că trebuie făcută o evaluare, de ce aparatură avem nevoie, pe termen scurt, rapid trebuie achiziţionată şi eu cred că cea mai importantă aparatură este aparatura de resuscitare. Dacă aveam aparatura de resuscitate performantă şi dacă erau două echipe, trei echipe acolo... Era o prioritate această aparatură şi aici s-a greşit dar trebuie foarte bine verificat, să vedem ce aparatură, dacă era aparatura respectivă, ce aparate au, dacă s-a făcut propunerea pentru achiziţionarea de astfel de aparate, pentru că eu aşa văd lucrurile.

Credeţi că managementul spitalului este unul deficitar?

Un management performant se face în felul următor: îţi stabileşti priorităţile 0, ce este mai important pentru spital, nu ţii cont, de problemele personale, sau ale grupului din care faci parte. Ţii cont de problemele sănătăţii şi în funcţie de acestea, cel mai important este să achiziţioneze aparatura de specialitate acolo unde ai cea mai mare nevoie şi eu cred că aparatura de resuscitare este deosebit de importantă şi este cea mai importantă la urma urmei pentru a fi achiziţionată.

Ce ar trebui să facă preşedintele Consiliului Judeţean în acest caz?

Călinoiu, alături de ceilalţi trebuie să-şi ducă crucea pană la capăt, pentru că, asta este, nu poţi să fi numai când te aplaudă lumea, trebuie să fi şi când te huieşte.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: