Prefectul Andrei: „Militez ca sediul CE Oltenia să fie la Gorj”

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, este unul dintre cei care se luptă din răsputeri pentru ca sediul noii companii energetice să fie la Gorj. Dat fiind faptul că mineritul şi energia rămân un sector financiar destul de puternic pentru judeţ, prefectul Liviu Andrei, nu vrea să le piardă.

Aţi văzut că s-a speculat mult legat de judeţul unde va fi sediul noii companii energetice. Dumneavoastră ce credeţi?

Nu pot să spun decât că militez cu toată fiinţa mea pentru ca sediul Complexului Energetic Oltenia să fie în Gorj. Eu ca prefect, sunt omul care îmi doresc să fie aici nu altundeva. Dintotdeauna am spus-o că ar fi o pierdere enormă stabilirea sediului într-un alt judeţ şi oricum nu cred că va fi posibil. Am văzut că s-a scris mult în presă ca se vrea a fi la Craiova dar nu cred aşa ceva, eu nu cred.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a dat de înţeles că sediul ar putea fi la Bucureşti. Cum comentaţi?

Burlan ca specialist poate să vorbească însă eu ca prefect v-am spus, vreau să fie aici. E adevărat că toate companiile puternice din ţară au sediul în capitală, aşa cum a spus  şi el Nuclearelectrica sau Hidroelectrica sau multe altele, dar dacă nu va fi la Bucureşti nu poate fi altundeva dacă nu aici. Ar fi şi aşa o pierdere enormă dacă ar fi la Bucureşti. Pentru noi ar fi nemaipomenit să rămână sediul în Gorj, am avea şi noi cu să venim la masa discuţiilor de fiecare dată.

Ce credeţi despre aceste simpozion ce se va organiza pe tema respectivă?

Nu pot să vă spun prea multe pentru că nu ştiu, oricum este o idee bună, tema foarte interesantă, era nevoie de aceste discuţii pentru ca oamenii să înţeleagă mai bine ce este cu această înfiinţare. Nu ştiu dacă domnul ministru Ariton va fi prezent la simpozion.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: