Prefectul „apolitic” Văcaru cere reguli la sondajele din PSD

Nici un alt prefect de Gorj nu a făcut atât de multe declaraţii politice în timpul mandatului, aşa cum a făcut Alin Văcaru. Invitat la o emisiune la TV Sud, acesta a discutat 40 din cele 50 de minute politică, despre activitatea sa fiind puţine de spus.

Reporter: De ce sunt primari care teoretic ar trebui să fie suspendaţi, dar îşi execută mandatul? Când veţi lua măsuri? Vă dau exemplu primarii Mihai Troacă, Vasile Moşoiu, Victor Geogia.

Alin Văcaru: Nu putem să fim siguri, domn’le sunt definitive şi au cazier. Atunci am spus-o şi e o chestiune de durată, am făcut nişte adrese, am cerut la secretarul localităţii pentru că este garantul legalităţii să spună dacă primarii au aceste lucruri. Am transmis o adresă la serviciul de cazier. În urma acestor informaţii vom lua această decizie. Stăm să ne vină acele informaţii săptămâna aceasta şi să luăm o decizie cu toţi primarii. Poate la domnul Geogia nu mai are cazier, poate a trecut mult pentru că eu ştiu că are două condamnări.

Rep.: Dacă va demisiona Victor Ponta veţi pleca şi dvs. de la Prefectură?

A.V.: Eu nu am fost pus prefect odată cu domnul prim-ministru. Eu am fost după un an şi ceva. E normal să stau până îmi va spune cineva: domn’e, nu mai faci faţă cerinţelor. Nu văd de ce să plec. Dacă cei care m-au susţinut vor decide că nu mai trebuie, voi pleca spre un alt proiect.

Rep.: Veţi candida pentru o funcţie din partea PSD? Spuneaţi că aţi fi interesat de Parlament sau Consiliu Judeţean.

A.V.: Ca să candidezi ai nevoie de nişte oameni în spate şi de o echipă care să te susţină. Nu poţi să câştigi singur alegerile. Dar eu îmi doresc de la aceste alegeri să fiu într-o echipă câştigătoare, nu să fiu perdant. Probabil se vor face sondaje şi eu asta îmi doresc. Ar fi bine să se facă sondaje şi să trimitem oamenii cei mai pregătiţi. Poate ar trebui şi nişte criterii de participare ca să poţi să ocupi o funcţie, pentru că este nevoie. De multe ori vedem pe funcţii parlamentari, preşedinţi, primari care ar trebui să fie mai bine pregătiţi. Dacă voi fi unul din cei cu şanse reale să câştig o altă funcţie, voi candida.

Rep.: Sunt lupte pentru conducerea PSD. Domnul Valeriu Zgonea a atacat conducerea PSD spunând că liderul e inculpat, adjunctul e condamnat.

A.V.: Vedeţi ce uşor se aruncă cu noroi în nişte oameni? Nu mai există prezumţia de nevinovăţie. Nu am auzit declaraţia dlui Zgonea. Nu vreau să comentez pentru că ar trebui să comentez şi ce se întâmplă în alte partide. De întors v-am spus, nu mă întorc decât în PSD. Dacă nu, nu voi mai face politică.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: