Prefectul face palate pentru funcţionarii publici

Două palate vor funcţiona la Târgu Jiu până la sfârşitul anului în curs. Este vorba despre Palatul Educaţiei şi Palatul Agriculturii. Inspectoratul Şcolar se va muta într-o altă clădire din apropierea Liceului Nr.5, iar sediul său actual va deservi Palatul Agriculturii. Aici îşi vor desfăşura activitatea o parte din instituţiile deconcentrate cu profil agricol, precum Direcţia Agricolă, APIA şi OJPDRP Gorj.

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, a obţinut acordul miniştrilor Ecaterina Andronescu şi Daniel Constantin pentru a înfiinţa, la Târgu Jiu, Palatul Educaţiei şi Palatul Agriculturii.

Teodorescu intenţionează să transforme Inspectoratul Şcolar în Palatul Educaţiei, într- o clădire nouă, amenajată în apropierea Liceului Nr. 5. “Lângă Liceul Nr. 5 există o clădire nouă, unde conducerea Inspectoratului Şcolar intenţiona să amenajeze spaţii de cazare pentru sportivii şi olimpicii din ţară care vin la Târgu Jiu pentru a participa la diferite concursuri. În acea locaţie este spaţiu suficient şi pentru cazare, şi pentru birourile inspectoratului”, a declarat Claudiu Teodorescu.

De asemenea, clădirea în care funcţionează în prezent Inspectoratul Şcolar va deservi Palatului Agriculturii. Aici vor fi mutate o parte din instituţiile deconcentrate cu profil agricol, în mod special cele care au închiriate actualele sedii. Este vorba despre Direcţia Agricolă şi compartimentele agricole care au birourile în Prefectură, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj.

Prefectul spune că a luat această decizie pentru a veni în sprijinul oamenilor care erau nevoiţi să alerge pe la mai multe instituţii, de acelaşi profil, ca să poată intra în posesia unor adeverinţe. “Am luat decizia de a asigura o singură locaţie pentru instituţiile deconcentrate cu profil agricol pentru ca oamenii să poată beneficia mai uşor de serviciile acestora. În cadrul Palatului Agriculturii vor funcţiona: Direcţia Agricolă, APIA şi OJPDRP. Nu vor fi mutate instituţiile deconcentrate care au sedii proprii precum Direcţia Sanitar-Veterinară sau Direcţia Fitosanitară”, a precizat prefectul.

PRETENŢII

Claudiu Teodorescu spune că odată mutată Direcţia Agricolă din Instituţia Prefectului birourile libere vor putea fi folosite pentru a uşura activitatea celorlalţi angajaţi care se plâng din cauza lipsei de spaţiu. “Toţi angajaţii Instituţiei Prefectului se plâng de faptul că nu au suficient spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea. Aşa că birourile ce vor fi eliberate de Direcţia Agricolă vor rezolva şi această problemă. În primul rând, vreau să le asigur tuturor angajaţilor condiţii civilizate de muncă, pentru ca apoi să pot să le cer mai mult”, a declarat Teodorescu.  

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: