Prefectul Florescu îi trimite la plimbare pe primarii plictisiți

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut ieri o întâlnire cu aleşii din teritoriu, ocazie cu care le-a transmis mai multe mesaje, printre care şi pe cel privitor la posibilitatea amendării acestora, dacă nu îşi fac datoria faţă de comunităţile care i-au ales. Niciun edil din Gorj nu a primit anul acesta vreo amendă de la Prefectură, Ion Florescu apreciind că de acum încolo se poate trece şi la aşa ceva pentru că, la cum stau lucrurile în judeţ numai de "lapte şi miere" nu poate fi vorba.

Ion Florescu i-a avertizat pe primari că urmează amenzile dacă nu se implică în retrocedarea proprietăţilor şi în igienizarea localităţilor. Prefectul a avut o întâlnire cu aleşii locali din judeţ pentru a le spune, printre altele, că nu doreşte să le dea amenzi, dar că Gorjul este singurul judeţ din ţară unde niciun primar nu a primit vreo amendă anul acesta. Primarii nu erau foarte atenţi la ceea ce le spunea prefectul, motiv pentru care reprezentantul Guvernului în teritoriu a ridicat tonul şi le-a spus că dacă sunt persoane care doresc o a doua şedinţă pe holul Prefecturii pot să o facă acolo fără probleme. Florescu s-a oferit să le aducă primarilor guralivi chiar şi scaune pentru a sta mai comod pe hol până termină discuţiile. "Vă rog domnilor primari, dacă ne întâlnim şi ne întâlnim degeaba, mai bine nu ne întâlnim. Holul este liber dacă v-aţi plictisit. Vă aducem şi scaune că avem şi facem o şedinţă noi, cei care ne interesează subiectele, şi una dumneavoastră, cei de pe hol", a menţionat Florescu.

Vin amenzile, nu se ştie pentru cine

Ironiile prefectului au fost presărate apoi cu solicitări pentru depistarea în special a firmelor de comerţ şi construcţii care aruncă gunoaie sau resturi mai ales în păduri. Florescu a menţionat aici că Garda de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului şi Direcţia Apelor Gorj vor acţiona atât împotriva celor care poluează, dar şi a primarilor care nu fac nimic pentru a împiedica poluările, moment în care aleşilor locali le-a dispărut cheful de vorbă, mai ales că prefectul a dat de înţeles că în perioada următoare se vor împărţi primele amenzi din mandatul său. "O să vă rugăm o dată, de două ori, dar apoi... Suntem singura Prefectură care nu a dat nicio amendă până acum, de la începutul anului. Cine vede situaţia aceasta crede că starea de lucruri este de la foarte bine în sus ori nu e aşa", spune prefectul.

Stăm prost în continuare şi la retrocedări

Doar zece primării din judeţ au finalizat după 20 de ani de la Revoluţie procesul de retrocedare completă a terenurilor agricole şi forestiere. Prefectul Ion Florescu a făcut cunoscută lista respectivă, listă formată din comunele Alimpeşti, Baia de Fier, Băleşti, Drăguţeşti, Godineşti, Leleşti, Polovragi, Runcu, Săuleşti şi Teleşti. Prefectul i-a felicitat pe edilii din localităţile amintite şi le-a transmis celorlalţi primari din judeţ să le urmeze exemplul. Florescu le-a spus primarilor să facă tot ce pot "prin mijloace specifice" să redea cât mai repede terenurile agricole şi forestiere, o solicitare pe care edilii au auzit-o constant în ultimele două decenii de la toţi prefecţii care au fost în fruntea judeţului.

Actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu le-a promis sprijin deplin primarilor în rezolvarea problemelor pe care le au. Acesta a menţionat că numeroase comune au suprafeţe mari de terenuri validate, dar nepuse în posesia proprietarilor. Prefectul a precizat că şi în asemenea situaţii este rost de amenzi, primarilor spunându-li-se şi că vin la comisia judeţeană de validare cu dosare neîntocmite corespunzător, lucrurile tergiversându-se astfel.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: