Prefectul, furios că nu încep lucrările pe DN66! Constructorul, blocat în avize

Lucrările de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, nu au început, deşi directorul general al CNADNR a dat asigurări că vor fi demarate, cel mai târziu, până la începutul acestei săptămâni. Localnicii spun că muncitorii nu au mai fost văzuţi prin zonă din ziua vizitei lui Mircea Pop. La rândul lor, autorităţile judeţului recunosc că şi spaniolii tărăgănează începerea lucrărilor ca şi ungurii. Ba mai mult, prefectul Claudiu Teodorescu i-a cerut socoteală lui Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri. Tudor a pus tărăgănarea pe seama faptului că se întârzie cu obţinerea unor avize.

Mircea Pop, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a efectuat o vizită pe DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, în urmă cu mai bine de două săptămâni. La vremea respectivă acesta a dat asigurări că vor demara lucrările de reabilitare în câteva zile, deşi constructorul mai amânase termenul de vreo trei ori. În ziua vizitei lui Mircea Pop reprezentanţii firmei spaniole, care a câştigat licitaţia, au fost pe drumul de la Sadu.

Localnicii spun că de atunci muncitorii nu au mai fost văzuţi prin zonă, iar pe marginea drumului nu este nici urmă de utilaj. Revoltat de această situaţie, prefectul Claudiu Teodorescu i-a cerut explicaţii lui Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri. Ba mai mult, Teodorescu a recunoscut că se tărăgănează cu demararea lucrărilor. „În fiecare zi, am discuţii cu domnul Tudor pe tema reabilitării DN 66, de această dată ele au avut loc într-un cadru oficial. Mi se pare că se cam tărăgănează lucrurile şi vreau să aflu când vom vedea utilaje pe drum. În condiţiile în care directorul general al CNADNR a spus foarte clar că sunt asiguraţi banii pentru începerea lucrărilor, nu ştiu ce îi împiedică pe constructori să-şi înceapă activitatea”, a cerut explicaţii Claudiu Teodorescu.

S-au împotmolit în hârtii

Potrivit lui Ion Tudor, se pare că firma spaniolă s-a împotmolit în avize. „Constructorul este la Târgu Jiu. Din punctul nostru de vedere oamenii vor să lucreze. În momentul de faţă, sunt la stadiul de a obţine nişte avize pentru materialele pe care le vor folosi. Formalitatea unor documente îi cam ţine în loc. Nu este vina noastră sau a autorităţilor judeţene, sunt nişte proceduri cu consultanţa”, a precizat Ion Tudor.

Teodorescu i-a cerut lui Tudor să aducă la Prefectură consultanţa. „Dacă au de obţinut avize de la consultanţă şi ne le pot obţine, trimiteţi consultanţa la noi pentru a ne spune ce este de făcut”, s-a revoltat Claudiu Teodorescu.

LICITAŢIE

Licitaţia pentru reabilitarea drumului de la Sadu a fost câştigată de firma Comsa Sau, din Spania, valoarea lucrărilor fiind de 197,6 milioane de lei, fără TVA. Aceasta licitaţie a fost organizată după rezilierea contractului cu ungurii care au încasat milioane de euro pentru mai puţin de 5% din lucrări, apoi luându-şi tălpăşiţa.   

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: