Prefectul Iacobescu: Toată lumea vrea să fie director, șef sau să lucreze la stat

Prefectul Marcel Iacobescu anunță că discuțiile cu investitorii din Ucraina, care vor să-și mute afacerile în Gorj, sunt tot mai avansate. Vor deschide o fabrică la Târgu Jiu și încă un punct de lucru la Rovinari. În primă fază, va avea nevoie de circa 400 de salariați. Apoi va mai angaja încă o mie de persoane. A fost și una dintre cele mai mari probleme ridicate în cadrul discuțiilor cu autoritățile din Gorj.

Ucrainenii se tem că nu vor găsi forța de muncă necesară în județul nostru. „Investitorii ucraineni vor veni la Târgu Jiu și vor deschide un punct de lucru și la Rovinari. Oamenii vor veni, dar mi-e teamă să nu lipsească forța de muncă. Discuțiile sunt foarte avansate cu investitorii, dar nedumeririle lor au fost legate de forța de muncă. Le-am promis că îi vom ajuta cu ce vom putea. AJOFM o să le pună la dispoziție lista cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau de șomeri. Activitatea lor o să înceapă de la 400 de persoane, apoi urmând să angajeze 1.000. Nu este simplu să găsești 1.000 de oameni”, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

 

Iacobescu a continuat discuția punctând că mulți dintre șomerii din Gorj nici nu ar fi prea interesați să găsească un job. „Lumea se plânge că nu are job-uri, dar când li se oferă un loc de muncă: Nu, mulțumesc, că am ajutor de șomaj sau eu nu mă duc muncitor acolo. Toată lumea vrea să fie director, șef sau să lucreze la stat. Nu se poate pentru toată lumea”, a mai declarat prefectul, într-o emisiune la Accent TV.

 

În Gorj, au mai fost discuții cu investitori ucraineni. Unul a fost deja refuzat de edilul comunei gorjene Dragotești după ce i-a propus o investiție de un milion de euro. Ucrainenii voiau să cumpere clădiri și terenuri nefolosite ca să construiască un bloc de locuințe sociale pentru refugiați, dar autoritățile au refuzat categoric această ofertă.

Vizualizări: 3,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: