Prefectul laudă managementul lui Ciobotărică

Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj, laudă managementul lui Laurenţiu Ciobotărică la Complexul Energetic Oltenia. Asta în contextul în care aproximativ 50 de mineri şi energeticieni au plecat spre Bucureşti în „marşul disperării”. Deşi susţine că a purtat discuţii permanente cu conducerea CEO, prefectul spune că nu cunoaşte cifra disponibilizărilor. Acesta mizează pe buna credinţă a administraţiei CE Oltenia.

Sindicaliştii din CEO au apelat la măsuri extreme pentru a împiedica disponibilizările, însă „sprijinul” acordat de reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a rezumat doar la informarea ministerului privind marşul minerilor. „Imediat ce am primit comunicarea Federaţiei Mine Energie de organizare a acestui marş am informat operativ conducerea ministerului şi în acelaşi timp am avut discuţii cu reprezentanţii instituţiilor abilitate, cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj. Am făcut doar o informare a Guvernului pentru că în adresa dumnealor era menţionat marşul de protest şi deviza sub care acesta se desfăşoară”, a declarat Gheorghe Paraschivu.
În ciuda problemelor de la CE Oltenia, prefectul laudă managementul lui Ciobotărică. „Am avut discuţii cu conducerea CEO şi cu primarii din localităţile unde se desfăşoară activităţi miniere şi în continuare voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru ca impactul să nu fie atât de grav pentru locuitorii judeţului Gorj. Din toate discuţiile pe care le-am purtat cu domnul Ciobotărică mi s-a părut că este de bună intenţie, mi s-a părut că managementul practicat de dumnealui este bună intenţie”, a precizat Paraschivu. Deşi spune că poartă discuţii permanente cu administraţia CEO, prefectul susţine că nu cunoaşte cifra disponibilizărilor care urmează să aibă loc. „Niciodată nu am avut vreo discuţie legată de numărul persoanelor care se disponibilizează, de strategiile pe care le are managementul CEO. Am discutat principii, în nici un caz despre cifre. Cifra de 2000 de disponibilizări este o cifră pe care eu nu o cunosc. În acest moment nu cred că s-a stabilit concret câte persoane se disponibilizează şi care este calendarul, care sunt măsuri propuse de administraţia CEO. Eu consider că trebuie să existe buna credinţă”, a declarat Gheorghe Paraschivu.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: