Prefectul nu este mai presus de lege!

Am trăit s-o văd şi pe asta! Poliţia dă publicităţii filmul în care maşina prefectului de Timiş depăşeşte într-o manieră absolut iresponsabilă pe linie continuă, de două ori, scăpând ca prin urechile acului de fiecare dată de accident. Un poliţist tânăr, poate naiv, dar responsabil, a oprit maşina de serviciu a prefectului Mircea Băcală, în care se mai afla şi deputatul PDL Alin Popoviciu. Cred sincer că acest poliţist le-a salvat viaţa celor doi şi a şoferului iresponsabil, chit că acesta din urmă o fi apăsat pedala la ordinele şefului.

Şi cu ce s-a ales tânărul poliţist- În primă fază cu mustrările şefului şi cu ameninţarea că va fi mutat disciplinar. Presa a intervenit şi tentativa de sancţionare a dispărut, ca şi cum nu ar fi existat vreodată. Între oameni de bun simţ, poliţistul s-ar fi ales cu mulţumiri din partea prefectului şi a deputatului, cărora le-a salvat viaţa, dar şi cu felicitări din partea şefilor.

Dar cum să vorbim de bunul simţ, câtă vreme deputatul cu pricina a spus timp de două zile la televiziuni că nu înţelege de ce a fost oprită o coloană oficială, în care s-ar fi aflat maşina prefecturii, care e adevărat că avea oarece viteză, că trebuia oficialii să ajungă la o şedinţă importantă. Alin Popoviciu a inventat cu seninătate o coloană oficială, a omis să spună că maşina în care se afla a depăşit pe linie continuă şi că şoferii de pe contrasens au evitat în extremis două accidente în câteva secunde.

Desigur, deputatul nu s-a aşteptat ca poliţia să furnizeze presei filmul evenimentului, aşa cum a fost înregistrat pe aparatul radar. Într-o ţară în care politicienii mint fără ruşine, gestul poliţiei este de aplaudat. Mă aştept totuşi ca un cap pătrat din MAI să dispună o anchetă, sa vadă cine a dispus ca filmul cu pricina să fie dat publicităţii. Nici nu mai contează! Probabil este unul din poliţiştii care nu mai suportă astfel de tratamente publice din partea puterii, o putere care i-a redus salariul la jumătate. Pentru că în poliţie s-a tăiat cu mult mai mult decât acei 25%, s-au luat sporuri, s-au luat banii de haine şi de masă.

Un parlamentar de Gorj povestea cum a fost oprit în trafic de un poliţist, pentru că avea viteză. Era cu maşina de la parlament şi doar faptul că a avut legitimaţie de pesedist l-a scăpat de amendă. „Mi-a spus clar că dacă eram de la PDL îmi lua permisul”, a povestit cu satisfacţie pesedistul.

Ceva mă face să cred că filmul a ajuns în presă şi pentru că şmecherii şoselelor erau din arcul puterii. Şi mai cred că la alegerile care se apropie, PDL nu va avea deloc un prieten în aparatul poliţienesc, care ar putea întoarce privirea atunci când USL-iştii vor căra pachete electorale, dar îi vor arde sistematic pe cei care le-au reformat buzunarele.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: