Prefectul, pericol public

Oamenii ăştia care conduc Gorjul sunt ceva de speriat. Să începem cu prefectul Alin Văcaru, reprezentantul guvernului în teritoriu. Solicitat de sindicate să medieze conflictul cu administraţia CE Oltenia, Văcaru răspunde politicos, în scris, „solicitarea dvs a fost trimisă la Ministerul Energiei”. Dar matale de ce oi lua salariul ala baban lună de lună? Să te joci de-a poştaşul? Cu vreo două zile înainte, Văcaru o comisese din nou. Întrebat cum comentează faptul că zeci de oameni fac greva foamei în faţa Complexului Energetic Oltenia, Văcaru a spus că e dreptul lor, că nu ştie exact de ce protestează, dar că speră să se termine cu bine. Cum adică, domne, nu ai idee de ce protestează? Păi, prefectul este omul cel mai informat din judeţ. Chiar dacă nu ar fi aşa, toate ziarele, toate televiziunile, toate radiourile relataseră deja despre protest. Toată lumea interesată de subiect ştia câte ceva, doar prefectul probabil că nu va afla nici când totul se va termina.

Călinoiu, celălalt cap al judeţului, s-a dat inexplicabil la fund. Oricât l-au căutat şi jurnaliştii, şi alte persoane în aceste zile, Călinoiu a fost ocupat. O lucra la strategia de dezvoltare a Gorjului, după prăbuşirea mineritului, energiei, petrolului etc.

Ca şi cum nu ar fi destule probleme, managerul Ciurel are o abordare menită doar să enerveze şi mai mult nişte oameni aflaţi la limita răbdării. Deşi zeci de oameni se blocaseră în subteran, Ciurel a susţinut că sunt doar trei mineri, şi aceia forţaţi de liderii lor să protesteze. Celorlalţi protestatari, cei care fac greva foamei în faţa complexului, le-a spus din nou minciuna că nimeni nu pierde drepturi în 2015, că discriminarea acordării primei de 8 Martie doar femeilor din anumite sindicate a fost legală, etc. Ciurel îi minte în faţă, deşi vorbeşte cu oameni bine informaţi, nu cu liderii sindicali aserviţi sau cu anumiţi jurnalişti pentru care orice gogomănie spusă de Ciurel are valoare de adevăr.

Gorjul nu ar fi încă pierdut, dacă de problemele lui s-ar ocupa oameni deştepţi şi bine intenţionaţi. Din păcate, frâiele au ajuns la nişte neaveniţi, care nu au nici măcar capacitatea de a-şi da seama că rămânerea lor în funcţii a devenit un pericol pentru noi toţi.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: