Prefectura a decis. Spitalul din Sadu nu va fi redeschis

Instituţia Prefectului Gorj a declarat nelegale demersurile făcute de către Consiliul Local Bumbeşti Jiu pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc. Ambele hotărâri aprobate în şedinţa de luna trecută vor trebui revocate, în caz contrar Consiliul Local va fi chemat în instanţă. Primarul Bobaru spune că nu va renunţa la ideea redeschiderii spitalului ci va căuta o altă variantă. <

Hotărârile analizate de către Instituţia Prefectului privesc aprobarea de principiu a asocierii în participaţiune a oraşului Bumbeşti- Jiu cu o persoană juridică în vederea reluării activităţii medicale la Spitalul Orăşenesc pe componenta spitalizare continuă, dar şi constituirea unei comisii care să aprobe criteriile generale în vederea identificări oportunităţii reluării activităţii medicale. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că legea nu permite ca bunurile aflate în proprietate publică să fie predate unui SRL, investitor care nu este nici regie autonomă şi nici instituţie publică. “Potrivit art.123, alin.1, din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, bunurile proprietate publică de interes local pot fi date în administrare doar regiilor autonome ori altor instituţii publice. Astfel, asocierea în participaţiune, aprobată de către Consiliul Local, în urma căreia administrarea bunurilor proprietate publică va fi efectuată de către un investitor privat, care nu are calitatea nici de regie autonomă şi nici de instituţie publică este ilegală”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului.

DE NECONTESTAT

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu, spune că nu va contesta în instanţă decizia Instituţiei Prefectului însă nu va renunţa la ideea redeschiderii spitalului. “Nu am timp de judecat, prin instanţă, cu Instituţia Prefectului. Procesul poate luni de zile, iar noi avem nevoie de timp pentru a redeschide cât mai repede spitalul. Mă voi consulta cu consilierii şi probabil vom găsi o altă variantă”, a declarat Bobaru.      

LICHIDARE

Reprezentanţii Prefecturii consideră că înainte de orice demersuri spitalul trebuie lichidat. “În momentul de faţă Spitalul de la Sadu nu desfăşoară operaţiuni medicale, nu există nici beneficii, nici pierderi şi ca atare potrivit Codului Civil acordul de asociere în participaţiune nu se poate realiza. Înainte de orice demersuri ar fi trebuit lichidat ca unitate spitalicească”, a spus Diaconescu. Cu toate acestea, primarul Bobaru nici nu vrea să audă de aşa ceva. “Ar fi o nebunie. Nici nu se poate pune problema să lichidăm spitalul pentru că asta ar însemna să pierdem aparatura existentă”, a declarat Bobaru.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: