Prefectura Gorj analizează descentralizarea serviciilor deconcentrate

Instituţia Prefectului Gorj mai are la dispoziţie doar câteva zile pentru a transmite Ministerului de Interne propunerile cu privire la serviciile deconcentrate ce ar putea fi preluate de primării. Deşi reprezentanţii Guvernului din teritoriu au cerut instituţiilor deconcentrate să vină cu asemenea propuneri, şefii unora dintre ele spun că nu vor descentralizări.

Instituţia Prefectului Gorj aşteaptă propuneri din partea serviciilor deconcentrate referitoare la reorganizarea activităţii în sensul transmiterii atribuţiilor ce vor fi preluate de către primării. Această măsură a fost luată după ce primul ministru Emil Boc le-a cerut reprezentanţilor Prefecturii ca până pe data de 16 august să facă asemenea propuneri. “Am primit o adresă oficială din partea Ministerului de Interne prin care ni s-a dat termen ca până pe data de 16 august să comunicăm propunerile pentru reorganizarea activităţii serviciilor deconcentrate. La rândul nostru, am cerut instituţiilor deconcentrate să ne transmită, până pe data de 11 august, care dintre atribuţiile şi competenţele pe care le au ar putea fi preluate de către administraţiile locale, urmând ca apoi să le analizăm şi să le înaintăm Ministerului de Interne şi Guvernului”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Nu vor fi reduceri de personal

Marcel Romanescu a mai precizat că aceste măsuri nu presupun disponibilizări în cadrul serviciilor deconcentrate ce vor fi preluate de către primării. “În adresa primită de către Instituţia Prefectului nu se prevăd măsuri ce privesc reducerea personalului din cadrul serviciilor deconcentrate. Scopul preluării anumitor servicii de către primării este de a apropia cetăţeanul de administraţia publică locală. Astfel, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să vină la Târgu Jiu, de la distanţe mari, pentru a obţine anumite autorizaţii sau avize, documentele respective urmând să le procure direct de la primăria din localitatea de domiciliu”, a declarat Romanescu.

FĂRĂ PROPUNERI

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a precizat că nu va ceda primăriilor nici unul din serviciile instituţiei. “Nu voi propune să descentralizez nimic. Consider că toate compartimentele instituţiei noastre trebuie să rămână în continuare în subordinea Ministerului Sănătăţii. Nu este cazul să transfer din atribuţii altor instituţii publice”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: