Prefectura Gorj analizează situaţia primarului de la Prigoria

Serviciul Juridic din cadrul Prefecturii Gorj va face o anchetă pentru a verifica dacă primarul de la Prigoria se află sau nu în stare de incompatibilitate. PDL Gorj a înaintat o sesizare autorităţilor judeţene cu privire la faptul că Emil Răgman are în acelaşi timp calitatea de primar, dar şi de administrator al unei firme. Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, spune că va transmite rezultatele anchetei la Agenţia Naţională de Integritate dacă vor exista suspiciuni de incompatibilitate în acest caz.

La finele săptămânii trecute, sesizarea făcută de democrat liberali a ajuns la Prefectura Gorj. Serviciul juridic va verifica dacă primarul din Prigoria se află în stare de incompatibilitate. Dacă cele sesizate de PDL se adeveresc, rezultatele analizei vor ajunge şi pe masa ANI. “Vineri am primit din partea organizaţiei PDL Gorj sub semnătura preşedintelui Dan Vâlceanu o sesizare privind situaţia de incompatibilitate a domnului primar de la Prigoria, a domnului Răgman. Urmează ca zilele acestea colegii mei să analizeze această situaţie şi dacă este nevoie o să facem şi o corespondenţă şi cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a lămuri această situaţie. De la noi se vor ocupa cei de la serviciul juridic iar dacă va fi nevoie vom cere şi o analiză din partea colegilor de la corpul de control”, a spus Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj. 

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că după finalizarea acestei analize vor transmite un răspuns şi către organizaţia judeţeană a PDL. “Bineînţeles că şi petenţilor, celor care au sesizat acest lucru, le vom răspunde”, a mai spus prefectul Claudiu Teodorescu.

Răgman evită să mai vorbească despre acest lucru 

Primarul Emil Răgman este, din decembrie 2012, şi administrator la firma Romemir Prodcom SRL ce are ca obiect de activitate creşterea oilor. Acesta a negat că ar fi administrator spunând că cel care administrează firma este un tânăr, Ion Vîlceanu. Certificatul constatator obţinut de PDL de la Registrul Comerţului prezintă date actualizate până în luna august 2013, iar până atunci administratorul la firma deţinută de primar nu fusese schimbat.

Situaţia creată în urma acestei sesizări îl face pe primarul Răgman să fie reţinut în declaraţii. “Rămân la aceeaşi părere şi nu am nimic de comentat”, a spus primarul din Prigoria, Emil Răgman.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: