Prefectura Gorj, în conflict cu primăriile Tismana şi Crasna

Instituţia Prefectului Gorj a fost dată în judecată de către Primăria Crasna din cauză că a demarat procedurile pentru punerea în posesie a lui Liviu Pătraşcu. Afaceristul argeşean a câştigat în instanţă cele 720 de hectare de pădure din Crasna şi Tismana, iar Comisia Judeţeană a fost nevoită să întocmească şi să se semneze Anexa 42. La rândul său, edilul local de la Tismana spune că va ignora complet decizia Prefecturii, în ciuda faptului că Pătraşcu începe să se simtă stăpân pe cele mai frumoase păduri din Gorj, începând chiar să-şi măsoare terenurile.

Comisia Judeţeană de Fond Funciar a întocmit şi a semnat Anexa 42, după ce magistraţii gorjeni au emis o hotărâre definitivă şi irevocabilă care îl va ajuta pe Liviu Pătraşcu, din Argeş, să devină proprietarul a 720 de hectare de pădure din Tismana şi Crasna. Demararea procedurilor premergătoare emiterii titlului de proprietate a nemulţumit atât autorităţile locale cât şi pe localnici. Astfel, primăria Crasna a făcut plângere împotriva hotărârii Comisiei Judeţene, din data de 10 iunie, prin care s-a pus în executare decizia Tribunalului Gorj. “Am chemat în instanţă Instituţia Prefectului deoarece noi nu am semnat nici un document din care să rezulte că suntem de acord cu înstrăinarea pădurii. Era normal ca Pătraşcu să facă cerere pentru pădure la Primăria Crasna. Prefectura trebuie să rezolve problema, iar personal consider că se încearcă să se scoată castane din foc cu mâna altuia. În plus, zona aceea de pădure este revendicată de cetăţenii din Crasna şi chiar există mai multe procese pe rol. Indiferent ce va decide instanţa, aici vor fi probleme în permanenţă deoarece oamenii nu se vor lăsa cu una cu două. Nu este normal să vină cineva din alt judeţ să le ia pădurea. Este cea mai frumoasă pădure din zonă şi cred că cei implicaţi în această problemă s-au orientat bine”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Hotărârea Comisiei Judeţene, ignorată la Tismana

Autorităţile locale din Tismana ignoră hotărârea Comisiei Judeţene şi nu îl recunosc pe Pătraşcu, proprietar al pădurii. “În urmă cu mai mulţi ani, Comisia Locală a hotărât că nu era legal să cedăm pădurea, întrucât problemele trebuiau rezolvate la Bumbeşti Jiu. Atunci, Prefectura a avut altă poziţie, iar acum trebuie să răspundă. Pot să dea pădure oriunde, dar nu la Tismana. Eu nu voi lua în calcul decizia Prefecturii. Comisia Judeţeană nu are dreptul să-mi dea ordin ca să execut ceva ilegal. Ei pot da un verdict dar nu pot obliga Comisia Locală să încalce legea”, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

ABUZ

Reprezentanţii Comisiei Judeţene sunt conştienţi de faptul că au încălcat legea, însă spun că au fost constrânşi de decizia magistraţilor. “În paralel, membrii Comisiei Judeţene sunt cercetaţi de către Parchet pentru abuz în serviciu pentru că nu au pus în executare, acum un an de zile, o sentinţă a Judecătoriei Braşov prin care erau obligaţi la înscrierea în Anexa 42 ci nu la întocmire”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitate din Prefectură.

ACUZAŢII

Localnicii din Crasna şi Tismana consideră că se fac ilegalităţi cu buna ştiinţă a Direcţiei Silvice. Oamenii spun că Pătraşcu a venit în Gorj, week-endul trecut, şi împreună cu reprezentanţii unei firme cadastrale au început să facă măsurători, în ciuda faptul că nu a fost încă pus în posesie.

DEZMINŢIRI

Conducerea Direcţiei Silvice spune că nu s-a încălcat legea, iar Pătraşcu avea tot dreptul să verifice măsurătorile. “Instituţia nu face măsurători. Noi primim măsurătorile de la Institutul de Cercetare şi Măsurători Silvice. Domnul Pătraşcu are dreptul să verifice măsurătorile, iar apoi vom vedea dacă datele sale coincid cu ale noastre”, a declarat Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: