Prefectura, pichetată de bugetari supăraţi

Circa 100 de sindicalişti din cadrul filialei Gorj a Cartel Alfa vor picheta azi la prânz sediul Prefecturii Judeţene. Liderul acestora, Pompiliu Popete, spune că protestul se va desfăşura între orele 11.00 şi 13.00, la acţiunea de protest urmând să fie prezenţi numai angajaţi din sistemul bugetar. Cartel Alfa include şi sindicatele miniere şi energetice din judeţ, dar acestea nu sunt implicate în protestele respective.

Popete spune că doar bugetarii pichetează Prefectura, aceştia solicitând o lege unică a salarizării. Sindicaliştii vor ca discuţiile pe această temă să înceapă cât mai repede, după ce au văzut că sporurile le sunt reduse de către actualii guvernanţi. Cartel Alfa anunţase la nivel central că şi sediile PSD şi PDL din judeţe vor fi pichetate, însă, la Gorj acest lucru nu se va întâmpla. Protestul de azi este primul care are loc la nivel de judeţ şi primul cu care se confruntă noul prefect Ion Florescu.

Prefectura a fost pichetată ultima dată în toamna anului trecut, chiar în campania electorală, de sindicaliştii de la Hidroelectrica, supăraţi că fostul Guvern Tăriceanu avea planuri mari cu compania naţională de electricitate. Minerii şi energeticienii conduşi de Marin Condescu trebuiau să protesteze şi ei la sfârşitul săptămânii trecute, însă mitingul şi marşul acestora a fost anulat pe ultima sută de metri, pe motiv că o parte din probleme s-ar fi rezolvat. Sindicaliştii chiar au obţinut modificări legislative de la Ministerul Economiei, o ieşire a lor în stradă, pe moment, neputând să aibă o justificare temeinică, mai ales că aici era vorba de câteva mii de persoane.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: