Prefectura respinge dizolvarea consiliului local din Fărcăşeşti

Consiliul Local din Comuna Fărcășești nu poate fi dizolvat pentru că nu sunt motive pentru acest lucru. Asta a stabilit prefectura Gorj după ce a stat de vorbă cu aleșii locali și au fost analizate o serie de documente. Mai mult decât atât, cei de la Prefectură susțin că Antonică Belgiu este în continuare viceprimar la Fărcăşești, în timp ce primarul Dănuț Bălu spune că acestuia i-a încetat mandatul din luna septembrie 2012.

Prefectura Gorj a stabilit că nu poate fi dizolvat Consiliul Local din Comuna Fărcășești, pentru că nu există motive să fie declanșată această procedură. Mai mult decât atât, Liviu Diaconescu, șeful Serviciului de Legalitate, a precizat că nu a fost respectată procedura de convocare. „Dizolvarea unui Consiliu Local se face doar prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, instanța fiind sesizată de orice persoană interesată. Noi am luat legătura cu cei din Consiliul Local, am strâns o serie de documente, le-am analizat și am stabilit că nu sunt motive de dizolvare în opinia noastră. Din discuțiile cu domnul primar am înțeles că nici dumnealui nu vrea să dizolve Consiliul Local și nici nu este posibil, pentru că acolo nu a fost respectată procedura de convocare  a consiliului și nu toți consilierii au fost convocați în ședință”, a precizat Liviu Diaconescu.

Prefectura Gorj: Belgiu este viceprimar cu acte în regulă

Liviu Diaconescu a ținut să precizeze și faptul că Antonică Belgiu este legal viceprimarul Comunei Fărcășești. „ Noi credem că domnul primar a înțeles și la următoarea ședință îi va convoca pe toți cei 13 consilieri, inclusiv pe viceprimarul Antonică Belgiu, care e viceprimar cu acte în regulă, nu a fost demis. Noi le-am trimis adrese la Fărcășești că domnul Belgiu este viceprimar și facem un apel la dumnealor să dea dovadă de responsabilitate și să gestioneze  problema în interesul cetățenilor care i-au ales și pe domnul primar, și pe domnul viceprimar, pentru că războiul de acolo nu duce la nimic bun”, este apelul lui Liviu Diaconescu.

Bălu: Belgiu nu mai este viceprimar din septembrie 2012

Primarul comunei Fărcășești, Dănuț Bălu, a ținut să precizeze că el nu și-a dorit dizolvarea consiliului local, însă Belgiu nu mai este viceprimar din luna septembrie 2012. „Nici eu nu vreau  să fie dizolvat Consiliul Local, pentru că e o cheltuială în plus organizarea unor noi alegeri. În legătură cu postul de viceprimar, comuna Fărcășești nu are viceprimar din  luna septembrie 2012, când a încetat de drept statutul de consilier și viceprimar, dovadă fiind hotărârea dată de Tribunalul Gorj,unde obligă Consiliul Local să ia act de încetarea de drept a mandatului. Toată tergiversarea aceasta se datorează majorității Consiliului Local, care nu vrea să ia act, nu vrea să respecte legea. Nu pot convoca persoane cărora le-a încetat mandatul de consilier local. Consilierii locali iau act și am făcut acest lucru prin adrese pentru fiecare în parte”, a precizat Dănuț Bălu.

Bălu îl  contrazice pe Diaconescu

În această situație, Dănuț Bălu, primarul din Fărcășești, este decis să solicite dizolvarea Consiliului Local și nu înțelege cum Liviu Diaconescu poate contrazice o hotărâre dată de o instanță de judecată. „Eu am convocat legal consiliul local și, după o să-i demonstrez domnului Diaconescu că am dreptate și pentru asta, o să solicit dizolvarea Consiliului Local. Nu înțeleg cum domnul Diaconescu poate contrazice o instanță de judecată care s-a pronunțat în cazul domnului Belgiu. Domnul Diaconescu  susține tot timpul, contrar realității, așa cum a făcut și în 2008 când a spus că sunt ales ilegal viceprimar, fiind contrazis de către instanța de judecată, revenind pe funcția de viceprimar în 2010, câștigând și drepturile salariale din perioada 2008-2010”, a mai spus Bălu.

SENTINȚĂ

„Admite cererea. Admite acţiunea promovată de reclamantul Bălu Spiridon Dănuţ în calitatea de Primar al comunei Fărcăşeşti, judeţul Gorj în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Fărcăşeşti, judeţul Gorj. Obligă pârâtul Consiliul Local al comunei Fărcăşeşti, judeţul Gorj, să ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local şi viceprimar al comunei Fărcăşeşti a domnului Belgiu Antonică. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: