Pregătiri pentru lupta cu gripa porcină

Autorităţile judeţene au întocmit un plan de măsuri în caz de pandemie de gripă nouă. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat un astfel de plan de urgenţă, principal obiectiv declarat al planului în cauză fiind "protejarea populaţiei în cazul unei pandemii". La nivelul judeţului Gorj nu au fost semnalate până acum astfel de îmbolnăviri, o singură persoană, internată la Craiova, fiind înregistrată cu aproape o lună în urmă ca fiind bolnavă de gripa porcină.

Diferitele instituţii ale statului au adoptat însă planul de măsuri în caz de pandemie la nivel de judeţ întrucât numărul îmbolnăvirilor şi chiar al deceselor creşte zilnic la nivel european. Planul respectiv stabileşte competenţele pe care le au diversele autorităţi de la nivel de judeţ într-o astfel de situaţie, cu această ocazie fiind făcut şi un inventar al resurselor pe care le au instituţiile statului în cazul producerii unei pandemii de gripă nouă.

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică are în momentul de faţă 22.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, dar, deocamdată, nicio persoană nu a fost imunizată, autorităţile făcând încă un inventar al celor care trebuie să fie vaccinaţi în următoarea perioadă.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: