Pregătiţi-vă să vă închiriaţi loc de parcare!

Municipiul Târgu Jiu va avea din luna mai un regulament în baza căruia Primăria va repartiza locurile de parcare dintre blocuri. Regulamentul a fost votat de consilierii municipali după ce a acesta a fost supus dezbaterilor publice timp de mai multe săptămâni.

Primarul Florin Cârciumaru le-a cerut consilierilor să-i dea posibilitatea să decidă de la caz la caz în privinţa unor situaţii particulare, edilul şef menţionând că regulamentul va fi mereu perfectibil. Cârciumaru a amintit aici şi faptul că primeşte mereu propuneri de îmbunătăţire a regulamentului pe blogul personal, motiv pentru care i-a asigurat pe consilieri că regulile în privinţa felului de împărţite a locurilor de parcare vor mai fi modificate în timp. " Nu rămâne un regulament bătut în cuie. Suntem aproape gata cu amenajarea parcărilor în Abator unu si doi, o să finalizăm operaţiunea de asfaltare, o să marcăm blocurile şi o să încercăm să punem în aplicare acest regulament, iar pe parcurs o să ne izbim probabil de alte şi alte probleme care impun modificarea regulamentului. Văd din discuţiile noastre şi din ceea ce primesc de la cetăţeni, inclusiv pe blog, că există multe păreri şi situaţii. Am luat pentru comparaţie un regulament de la Bucureşti, unul de la Deva şi dintr-un alt oraş şi nu seamănă unul cu celălalt. Nici al nostru nu e definitiv şi va suferi modificări pe parcurs, în Consiliu, evident. Nu vom putea spune că noi la Târgu Jiu l-am făcut pe cel mai bun. Cred că primarul trebuie să aibă posibilitatea chiar să găsească soluţii de la caz la caz şi să fie o echipă care să analizeze cazurile acestea în afara cadrului regulamentului", afirmă edilul şef.
 
 Taxe, reguli şi amenzi

 În urma votului dat de aleşii locali, noile locuri de parcare dintre blocuri vor fi marcate cu numerele de înmatriculare ale autoturismului care va sta acolo chiar şi 24 de ore din 24. Locurile de parcare vor fi împărţite câte unul pentru fiecare apartament, indiferent de numărul de persoane şi de autoturisme deţinute. Taxa de închiriere a fost stabilită la 10 lei pe lună, până la sfârşitul acestui an. Chiriaşii vor trebui, în schimb, să asigure curăţenia în parcare şi să nu monteze ilegal alte semne pentru rezervarea unui loc de parcare, în caz contrar ei riscând amenzi de până la 200 de lei. Neexpunerea la loc vizibil a abonamentului pe parbrizul maşinii constituie, de asemenea, contravenţie, amenzile putând ajunge şi până la 600 de lei.
 Municipalitatea va elibera abonamente tip reşedinţă pe o perioadă de maxim 12 luni, dar numai după achitarea taxei aferente. Primăria va scoate locurile la licitaţie în cazul în care numărul acestora este mai mic decât cel al solicitărilor. Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor primi gratuit loc de parcare. Solicitanţii vor trebui să depună o cerere la asociaţia de proprietari şi să anexeze documente legate de domiciliu şi dreptul de proprietate asupra autoturismului.


Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: