Prejudicii de miliarde de lei, infractori de negăsit

Cazul fostului viceprimar al comunei Prigoria, Angel Costoiu și soției acestuia, Maria Claudia Costoiu, revine din nou în atenția publicului. Cei doi sunt de negăsit de luni de zile asta în ciuda faptului că au deja mandate de arestare emise pe numele lor. Între timp, Poliţia Economică cercetează alte 300 de persoane de pe raza mai multor localități care ar fi încasat ajutoare pe legea șomajului pe seama ilegalităților comise de cei doi dar şi de fosta președintă PNL Albeni, Camelia Mateescu, sora lui Angel Costoiu.

Peste 300 de persoane din Albeni, Prigoria, Roșia de Amaradia, Alimpești și Bengești Ciocadia sunt în prezent anchetate de Poliția Economică din Gorj pentru că au beneficiat pe nedrept de ajutoare de la stat. Aceștia au fost angajați ai unor firme fictive înființate de fostul viceprimar Angel Costoiu și sora sa, Camelia Mateescu, președinta PNL Albeni. Anchetatorii au stabilit că cei doi au efectuat angajări fictive de persoane la societățile pe care le administrau, obținând astfel în mod fraudulos de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj subvenții în baza legii 76/2002 și 116/2002, ajutoare de șomaj și indemnizații pentru creșterea copilului. 

Teroare

Cel care a făcut public acest caz la vremea respectivă, profesorul Teodor Voicu, spune că oamenii sunt terorizați de gândul că vor fi obligați să dea banii înapoi. Mai mult, acesta povestește că soțul Cameliei Mateescu plătește cu vârf și îndesat fărădelegile soției. ”Vecina mea, Lili Sărbătoare, a beneficiat de indemnizație de creștere a copilului după ce a fost angajata uneia din firmele fictive a celor doi. Acum sunt 300 de persoane anchetate de poliția economică, se tem că vor da banii înapoi. De cei doi infractori nu știe nimeni nimic, au dispărut fără urmă. Toată familia Costoiu este dispărută. Constantin Mateescu, soțul Cameliei Mateescu, este vai de capul lui, i s-a pus sechestru pe casă și pe toate veniturile din cauza acestei femei”, a declarat Teodor Voicu.

Dispăruți

De îndată ce au fost descoperiți, soții Costoiu dar și Camelia Mateescu au dispărut fără urmă. Reclamantul acestora, Teodor Voicu, se întreabă cum de organele de poliție nu reușesc să dea de urma celor doi. ”Nu-mi pot imagina cum de nu-i găsește nimeni. Femeia asta are două dosare pe numele ei, unul de evaziune fiscală și altul de trafic de influență dar nu sunt puse în executare că sunt fugiți”, a declarat Teodor Voicu. Câtva timp s-a scris despre Camelia Mateescu că ar fi fugită în Maroc. Despre soții Costoiu nu se știe însă nimic.

URMĂRIRE

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au declarat ieri că cei doi sunt daţi în urmărire internațională. ”Ca urmare a mandatelor de arestare preventivă emise de către Tribunalul Gorj pentru cei doi suspecți care se sustrag cercetărilor s-a solicitat punerea în urmărire la nivel național și internațional”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

MANDATE

Cele două mandate de arestare au fost emise în luna august a anului trecut pe o durată de 30 de zile ce va fi calculată începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare. Procesul se judecă în lipsa lor prin audierea martorilor propuși de Parchetul Județean Gorj.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: