Premierul Ciucă, scrisoare către elevi

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, o scrisoare de răspuns Consiliului Naţional al Elevilor în care a menţionat că "orice revendicare nu poate şi nu trebuie să aibă ca efect blocarea parcursului şcolar al elevilor".

Premierul a făcut un apel la cadrele didactice să suspende acţiunile de protest, pentru a derula activităţile esenţiale de final de an şcolar.

"Dragi elevi, Coaliţia legislativă şi guvernamentală, Guvernul României şi toate instituţiile cu atribuţii în domeniul salarizării şi al educaţiei înţeleg importanţa procesului educaţional, pentru susţinerea şi finanţarea căruia continuăm să mărim resursele financiare necesare. Ca Prim-ministru, aşa cum am avut ocazia să vă transmit în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii părinţilor şi elevilor, am angajat încă de la preluarea mandatului dialogul cu liderii sindicali din educaţie, cu ajutorul cărora am reuşit, în ultimul an şi jumătate, să facem progrese importante atât în majorarea veniturilor dascălilor, precum şi în creşterea finanţărilor necesare Educaţiei", a menţionat premierul în document.

El a menţionat că "cele 8 miliarde de lei adăugaţi la bugetele sistemului de învăţământ şi cele 3,6 miliarde de euro - fonduri din PNRR pentru modernizarea şi reconstruirea infrastructurii şcolare generează deja schimbări semnificative în bine", adăugând că are "deplină încredere" că toate aceste investiţii se vor regăsi în creşterea calităţii actului de învăţământ.

Vizualizări: 1,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: