Preoţimea, revoltată de posibila legalizare a prostituţiei şi a drogurilor

Preoţii gorjeni sunt revoltaţi de propunerea Comisiei Prezidenţiale de legalizare a prostituţiei şi a drogurilor. Pentru a evita adoptarea legii, la slujbele de duminică, Evanghelia este înlocuită noua lege, aceasta fiind  este principalul subiect combătut de preoţi şi enoriaşi. În acest fel, se încearcă convingerea credincioşilor, că ideea guvernanţilor este de neînchipuit.

Vestea că cei din Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice propun legalizarea prostituţiei şi a drogurilor a picat ca un trăsnet asupra Bisericii Ortodoxe Române. Preoţii sunt hotărâţi să facă tot ce le stă în putinţă pentru a împiedica aprobarea acestei propuneri.

Preoţii din Gorj au fost informaţi printr-un comunicat emis de către Biserica Ortodoxă Română să sfătuiască enoriaşii să ia atitudine pentru ca legea să nu fie adoptată..

Preoţii: Putem scăpa de droguri şi prostituţie prin rugăciune

„Acum câteva zile, Biserica Ortodoxă a dat un comunicat prin care spunea că nu suntem de acord cu legalizarea prostituţiei şi a drogurilor, acest fenomen totuşi există dar îl rugăm pe Dumnezeu să lumineze mintea celor care se află la cârma ţării şi bineînţeles a acelora care consumă droguri şi practică prostituţia”, spune Ion Tomescu, protopop Protoieria II Târgu-Jiu.

„O astfel de lege de legalizare a prostituţiei este împotriva Bisericii Ortodoxe, împotriva familiei, un popor credincios nu poate să fie de acord cu asta. Prin mai marii Bisericii vom lua poziţie faţă de o asemenea lege şi vom începe prin a sfătui enoriaşii în predicile pe care le vom ţine să nu fie de acord cu adoptarea acestei legi şi să riposteze”, spune Ionuţ Câmpeanu, preot biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Târgu-Jiu.

Păreri pro şi contra

Întrebaţi despre acest subiect, oamenii au avut păreri surprinzătoare. Unii s-au opus radical iar alţii cred că ideea este foarte bună. „Nu cred că legalizarea prostituţiei şi a drogurilor este un lucru bun, nu sunt de acord cu asta pentru că atunci o să vedem prostituate şi drogaţi la toate colţurile”, spune Liliana Popa din Târgu-Jiu.

Sunt şi gorjeni care sunt de acord cu această propunere, Ion Gociu este unul dintre ei. „Prostituţia există la noi, de pe linia de centură de la Braşov până la Bucureşti este peste tot, legalizarea ei ar fi un semn bun ţara noastră pentru că nu ar mai fi atâtea boli transmisibile. Dacă se ajunge la concluzia că se pot limita doar la drogurile uşoare sunt de acord şi ca cei care consumă droguri să o facă fără perdea”, spune acesta.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: