Președintele CJ Gorj, în control la Boli Infecțioase

Secția de Boli Infecțioase de la Pasarelă este în prezent șantier de lucru, aceasta fiind reabilitată și reconsolidată complet cu bani de la Ministerul Sănătății. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu a mers ieri la Pasarelă să verifice stadiul lucrărilor, stadiu care l-a mulțumit pe șeful județului. Termenul limită de finalizare a investiției este 15 decembrie 2011.

Nu mai puțin de 16 miliarde sunt investite în prezent la secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Gorj. Banii au venit de la Ministerul Sănătății iar o parte din ei vor fi folosiți și pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă. ”Lucrările de modernizare la secția de Boli Infecțioase au început în 4 august și constructorul a spus că până pe 15 decembrie finalizăm. Eu am spus că nu pe 15 decembrie ci pe 1 decembrie să fie gata. Că nu va fi nu va fi dar oricum mai târziu de 15 decembrie nu poate să fie. Sunt fonduri de la Ministerul Sănătății, s-au alocat 18 miliarde, s-a licitat la 16 miliarde urmând ca diferența să achiziționăm aparatură medicală”, a declarat Ion Călinoiu, șeful Consiliului Județean Gorj.

A fost necesară consolidarea structurii de rezistenţă

Dirigintele de șantier, Dumitru Banciu, a mărturisit că cel mai mult s-a lucrat la structura de rezistență a clădirii pentru că locația fiind foarte veche, exista pericolul de prăbușire în cazul unui cutremur. ”Practic s-au făcut reparații capitale însă cele mai mari probleme le-am avut la structura de rezistență care a necesitat o consolidare puternică. Sigur că ne vom încadra în graficul de lucrări”, a declarat Dumitru Banciu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: