„Preşedintele” Potârcă, la căpătâiul „regelui” Cioabă

Fost candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă a primit acceptul procurorilor gorjeni de a se deplasa la Sibiu pentru a transmite condoleanţe şi a fi lângă Florin Cioabă pe ultimul drum al fostului rege al ţiganilor. Interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu i-a fost ridicată acestuia temporar, dar nu suficient de mult încât fostul prezidenţiabil să fie pe deplin mulţumit şi să nu aibă supărări noi faţă de cei care l-au cerut după gratii vara aceasta.

Constantin Ninel Potârcă a primit ieri de la procurori răspunsul pozitiv pe care îl aştepta, dar care nu este în totalitate cu propriile sale dorinţe. Fostul candidat la Preşedinţia României şi preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România poate să plece spre Sibiu din această dimineaţă la ora 9.00 şi trebuie să fie înapoi acasă, la palatul din Meteor, mâine seară la ora 21.00. Nu are voie să meargă în alte localităţi şi rămân în continuare valabile interdicţiile de a lua legătura cu alţi martori din dosar. Orarul pe care i l-au stabilit procurorii nu a fost cel pe care Potârcă şi-l dorea, acesta sperând că putea să fie lăsat să revină acasă ceva mai târziu. Procurorii îl vor însă înapoi la Târgu Jiu odată cu lăsarea serii, la fel ca în cazul minorilor.

„Am avut o discuţie destul de aprinsă cu doamna procuror Ilie, cea care se ocupă de dosarul meu. I-am spus că nu sunt de acord cu acest program atât de restrictiv, dar nu am reuşit să obţin câteva ore în plus. Sper ca pe drum, la întoarcere, să nu apară vreo problemă ceva, Doamne fereşte de vreun accident sau blocaj în trafic, că poate mă arestează dacă nu sunt înapoi acasă la ora 21.00. Acolo, la Sibiu, vroiam să mai am şi eu discuţii cu lideri ai comunităţii pe care nu i-am văzut de mult timp. Vă daţi seama că trebuie să plec foarte devreme de acolo ca să fiu acasă la ora care mi s-a stabilit. Mă bucur că doamna procuror a înţeles totuşi situaţia şi mi-a permis chiar şi aşa să fac această deplasare”, spune Potârcă.

Pregătit de proteste!

Decizia de a i se ridica temporar interdicţia de a pleca din Târgu Jiu a fost dată destul de târziu şi după îndelungi discuţii pe care Potârcă le-a avut cu procurorul de caz. Fostul prezidenţiabil a fost ţinut în corzi până în ultima clipă, el spunând la un moment dat că era gata să primească susţinerea câtorva zeci de romi din Meteor, care ar fi dorit să vină la Parchet şi să îi susţină cauza. „Eu le-am explicat oamenilor că nu e cazul pentru aşa ceva că eram convins că şi procurorii înţeleg situaţia noastră. La o adică aş fi plecat din Târgu Jiu şi fără permisiunea aceasta pentru că era culmea să mă aresteze că mă duc la o înmormântare. E înmormântarea regelui nostru, i-am explicat şi doamnei procuror. Dumneaei îmi cerea acte să arăt că sunt rudă sau apropiat cu Florin Cioabă, iar eu i-am spus că el a fost regele nostru şi cred că asta e suficient. Dânsa a zis că nu există un astfel de rege în mod oficial, dar pentru noi el este în continuare regele ţiganilor. I-am explicat doamnei că am fost împreună implicaţi în mai multe proiecte, inclusiv cu finanţare europeană, iar dumneaei mi-a cerut acte. I-am spus că nu am cum să aduc actele pentru că sunt la firmă la Bucureşti şi eu am interdicţie de la dumneaei să iau legătura cu secretarele mele sau cu alţi angajaţi de la firme. Sunt într-o situaţia foarte dificilă în momentul acesta, dar mă bucur totuşi că fie şi aşa am posibilitatea să ajung la Sibiu”, afirmă Potârcă.

Deplasare spre Sibiu

Azi la prânz, o coloană de autoturisme ar urma să plece din cartierul Meteor spre Sibiu. Zeci de autoturisme ar urma să formeze coloana respectivă, Constantin Ninel Potârcă având, probabil, locul rezervat în fruntea romilor care vor merge de aici pentru a transmite condoleanţe familiei lui Cioabă. Fostul rege are rude stabilite în Meteor, el fiind originar din Gorj, rudele respective fiind deja plecate încă de luni spre Bucureşti, pentru a-l primi la aeroport, şi mai apoi la Sibiu, pentru a se ocupa de înmormântare.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: