Preşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi cu ajutorul calculatorului

Preşedinţii secţiilor de votare din Gorj vor fi repartizaţi pentru prima dată cu ajutorul calculatorului. Anunţul a fost făcut ieri în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Tribunalul Gorj de specialistul IT Dragoş Cambrea. Se încearcă astfel evitarea diferitelor discuţii pe la colţişoare cu modalitatea de alegere, cu legăturile de familie dintre preşedinţii de secţii şi candidaţi, cu prietenii etc. Tragerea la sorţi se face în cinci etape şi, dacă nu se găseşte un preşedinte de secţie, atunci la cea de-a şasea tragere la sorţi totul o să fie făcut ca la alegerile precedente. Această metodă are şi un avantaj, acela ca repartizarea să fie optimă şi aleatorie a specificat Dragoş Cambrea, specialist IT. Un număr de 17 secţii de votare o să aibă preşedinţi de comisie din alte părţi ale judeţului.

Preşedinţii de comisii trebuie să aibă studii juridice sau studii superioare şi ca o  ultimă variantă ajutătoare studii medii. La nivelul judeţului sunt 632 de posturi de preşedinţi şi locţiitori şi 316 secţii de votare. Lista candidaţilor este mult mai mare decât cei care o să fie aleşi. Până în prezent au fost eliminate 3 persoane.

Tragerea la sorţi o să aibă loc pe 15 noiembrie, ora 8:30.Preşedintele BEJ Dumitru Păsărin a declarat că a fost aleasă  varianta numirii preşedinţilor şi vice-preşedinţilor de secţii în localităţile de unde provin, în acest fiind reduse cheltuielile de deplasare.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: