Preţurile apartamentelor din Târgu-Jiu, în scădere

Preţurile apartamentelor din Târgu Jiu au continuat să scadă şi în primele luni ale acestui an. Potrivit agenţilor imobiliari din Gorj, cine a vrut să vândă în ziua de azi a trebuit să lase la preţ. Piaţa imobiliară este tot scăzută. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut preţul la imobiliare a scăzut cu 10-15%, iar comparativ cu anul 2008, scăderea la garsoniere sau la apartamentele cu două camere este 40 sau 60%.

În opinia agenţilor imobiliari, în această perioadă locuinţele sunt cumpărate doar de cei care sunt nevoiţi, cum ar fi tinerii căsătoriţi. Gorjenii nu îşi mai investesc banii în imobiliare, aşa cum se întâmpla înainte de criza economică.

Dacă în anul 2008 o garsonieră situată în centrul municipiului se vindea cu 160. 000 de euro, în acest moment un astfel de imobil se vinde cu un miliard de lei vechi sau cu 800 de milioane. De asemenea, un apartament de două camere se vindea în urmă cu doi ani cu peste două miliarde şi jumătate, iar la ora actuală, cea mai scumpă locuinţă de acest fel se vinde cu doar 170.000 lei. „Cine a vrut să vândă a trebuit să lase la preţ. Cel mai scump apartament de două camere s-a vândut cu 170.000 lei. Acesta era situat în zona 8 Mai şi era complet mobilat şi utilat”, spune Adrian, agent imobiliar. Cu toate acestea, există şi la ora actuală proprietari de apartamente care ţin la preţ, cu toate că imobilul respectiv nu a fost vândut de ani buni. Dacă garsonierele şi apartamentele cu două sau trei camere mai au succes pe piaţa imobiliară, în cazul caselor, terenurilor şi apartamentelor cu patru camere s-a înregistrat un eşec total. „Din punct de vedere al vânzărilor, apartamentele cu patru camere, casele şi terenurile stau cel mai rău. Un apartament cu patru camere situat în centrul oraşului nu s-a mai vândut de doi sau trei ani. Preţul acestuia ajunge la 270.00 lei”, mai spune Adrian.

Chiriile, în scădere

Cât despre închirieri, agentul imobiliar Adela Bănete spune că preţurile au scăzut, dar nu mai sunt oferte la fel de mari. Pentru a închiria o garsonieră, doritorii trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 150 de euro pe lună, pentru un apartament de două camere preşurile variază între 150 şi 200 de euro, iar pentru un apartament cu trei sau patru camere preţurile variază între 300 şi 400 de euro. Însă lipsa banilor îi ţine departe pe doritori de apartamentele cu patru camere.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: