Prezenţă slabă a Gorjului la Târgul de Turism al României

Municipiul Târgu Jiu este singurul oraş din România ce figurează într-o reclamă difuzată pe internet pentru Târgul de Turism al României. Reclama poate fi vizionată pe site-uri de internet specializate în astfel de oferte. Oraşul nostru apare pe un traseu turistic în care mai sunt incluse Londra, Parisul şi New York-ul. Târgul de Turism al României are loc la Bucureşti între 19 şi 22 martie. Municipiul Târgu Jiu şi Gorjul, în general, nu vor avea însă o reprezentare spectaculoasă, în ciuda faptului că oraşul figurează în reclama difuzată pe internet de Romexpo.

Camera de Comerţ şi Industrie Gorj şi-a rezervat un spaţiu pentru a-şi amenaja un stand. De asemenea, Serviciul Salvamont Gorj va avea amenajat acolo un stand, dar suprafaţa acestuia nu este una foarte mare, amplasamentul nefiind nici el cel mai mulţumitor pentru directorul Sabin Cornoiu. Judeţul mai este reprezentat la Târgul Naţional de Turism de câteva agenţii şi hoteluri care îşi prezintă propriile oferte, starea actuală a drumurilor din Gorj îndepărtând însă orice turist străin care ar dori să vină pe aici şi să recomande zona şi prietenilor săi.

Senatorul Toni Greblă anunţa cu vreo lună în urmă că până în preajma Paştelui autorităţile locale vor pune la punct un plan de promovare a oraşului şi judeţului ca repere turistice. Parlamentarul vorbea inclusiv de un teledon organizat cu o televiziune centrală pentru a fi strânse astfel fonduri cu care să fie amenajată Calea Eroilor. Greblă nu a mai spus nimic în ultima vreme despre planurile respective, deşi şi reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu au anunţat încă din toamnă că vor demara o campanie de mediatizare a oraşului ca destinaţie turistică. Deocamdată niciuna din aceste promisiuni nu a fost materializată, deşi despre potenţialul turistic al municipiului politicienii vorbesc în fiecare campanie electorală, operele lui Brâncuşi de la Târgu Jiu rămânând de ani buni doar motiv de mândrie locală şi de eventuale scandaluri.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: