Prietenul lui Ponta, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Plecarea lui Victor Ponta în concediul de odihnă din această vară a coincis cu trimiterea în judecată a unuia dintre cei mai buni prieteni pe care premierul îi are printre politicieni. Deputatul Sebastian Ghiță, plecat din PSD, dar păstrat în comisia de control parlamentar al SRI, a fost trimis ieri în judecată de DNA, fiind acuzat de fapte grave de corupție.

Ponta și Ghiță au fost împreună în Dubai imediat după ce deputatul de Târgu Jiu a pierdut anul trecut bătălia pentru alegerile prezidențiale, acum premierul fiind chiar și el inculpat într-un dosar penal, în timp ce parlamentarul de Prahova are de dat explicații la instanță pentru șpăgi cu multe zerouri în coadă, în judecată fiind trimis și fostul primar de la Ploiești, Iulian Bădescu, implicat și el și într-un alt dosar penal. Procurorii anticorupție susțin că, în 2013, clubul sportiv de baschet al lui Ghiță a primit o finanțare suplimentară nerambursabilă de 1,5 milioane lei de la bugetul Primăriei Ploiești, primarul acordând banii la îndemnul parlamentarului.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi. În perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a disimulat adevărata natură a provenienţei imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de inculpatul Bădescu Iulian. Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de inculpatul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită”, susține DNA.

Ponta nu a reacționat la situația respectivă, ieri limitându-se doar la a menționa că ziua de 29 iulie rămâne pentru el „un moment extraordinar” legat de referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu, premierul fiind convins că plătește acum pentru „îndrăzneala” respectivă. El spune că alții care i-au fost alături în bătălia respectivă, gen Liviu Dragnea sau Radu Stroe au „plătit” deja pentru „îndrăzneala” de acum trei ani, problemele penale ale fruntașilor PSD scoase la iveală de procurorii DNA fiind băgate sub preș de Ponta.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: