Prima decizie penală a lui Dăncilă

Viorica Dăncilă a luat prima ei decizie în calitate de prim-ministru. L-a angajat la guvern, în funcţia de consilier de stat, pe Darius Vîlcov. Un politician trimis în judecată în două dosare penale şi cercetat într-un al treilea. Şi nu, Vîlcov nu este o victimă a procurorilor, cum se dă Dragnea. Vîlcov este ăla care a recunoscut că a ascuns în pereţi şi în cimitir peste o sută de tablouri şi alte opere de artă în care îşi investise banii din şpăgi.

Că PSD este un partid pe faţă anti-Justiţie, anti-procurori şi pro-corupţie este destul de evident. Dar, totuşi, cum să fie asta prima decizie a unui prim-ministru? Cât de lipsit de personalitate să fii? Chiar lipsit de bun simţ, aş spune. Darius Vîlcov este autorul programului de guvernare cu care se tot laudă PSD, dar până şi pesediştii încep să recunoască faptul că nu este un program aplicabil. A fost bun pentru prostit electoratul, dar cam atât.

Şi totuşi, nu aş paria pe faptul că Dăncilă va face toate nenorocirile pe care i le va cere Dragnea. Şi Grindeanu începuse prin a fi obedient, să ne reamintim Ordonanţa 13 care a scos România în stradă. Când a fost libertatea lui în joc, Grindeanu a descoperit că are o urmă de creier şi o oarecare coloană vertebrală şi a fost schimbat. La fel Tudose, a spus că va fi ascultător, că partidul va conduce guvernul şi nu invers. A uitat rapid. Zic că este de urmărit şi Viorica Dăncilă. Cine ştie, poate de data aceasta Daddy va fi dezamăgit mai devreme de şase luni.

Interesant este că statul român nu este chiar atât de praf, dacă acest grup infracţional care şi-a pus oamenii în foarte multe instituţii la vârf nu a reuşit încă să îl distrugă. Sunt 14 luni în care Dragnea şi ai lui au luptat zi de zi să distrugă statul de drept şi, în ciuda multor bătălii câştigate, nu au reuşit să îl răpună. Bătălia decisivă va fi în 2019, când vor fi alegeri prezidenţiale. Sunt surse politice care spun că Iohannis nu va candida pentru un nou mandat, iar PNL nu pare să îşi pregătească altă variantă. S-ar părea că nici Dragnea nu va candida şi că PSD va susţine candidatura lui Tăriceanu. Dacă asta va însemna sau nu înfrângerea statului de drept, rămâne să ne lămurim în timp.

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: