Prima lecţie din şcoala lui Băsescu!

Ponta a căzut iar în capcana lui Băsescu! Preşedintele a anunţat pe un post de televiziune că după schimbarea guvernului Boc s-a întâlnit la Cotroceni cu reprezentanţii partidelor şi a propus funcţia de premier, cui credeţi, lui Victor Ponta, iar acesta ar fi refuzat-o. Şi uite aşa a fost nevoit să-l numească premier pe Ungureanu. Şi pentru că-l cunoaşte foarte bine pe Ponta, preşedintele Băsescu a adus în studioul de televiziune şi transcriptul stenogramelor din care într-adevăr se poate vedea clar că propunerea a fost făcută chiar în perioada când opoziţia era mai furibundă ca niciodată şi nu-şi dorea decât alegeri anticipate şi demisia lui Băsescu.

Cum era de aşteptat Ponta a negat iniţial informaţia, când nu ştia că au fost aduse şi transcripturile stenogramei,  ca ulterior să spună că de fapt a fost un fel de propunere, dar a crezut că Băsescu face băşcălie de el. Cert este că Ponta, cu acea ocazie n-a avut dezlegare să vorbească, sau măcar să refuze cu voce tare propunerea, rolul acesta revenindu-i lui Antonescu şi Constantinescu. Şi eu cred că propunerea pentru preluarea mandatului de premier a fost făcută de preşedintele Băsescu tocmai pentru că ştia că nimeni n-o va lua în seamă, dar chiar şi aşa la o eventuală pretenţie de preluare a mandatului preşedintele să poată refuza sincer candidatura lui Ponta pe motiv că l-a mai rugat odată când ţara avea nevoie de un premier şi n-a vrut să se bage. Ponta, ca şi colegii lui de coaliţie, au căzut din nou în capcana lui Băsescu care a început să le predea primele cursuri de politică din cadrul şcolii pe care a promis că o va deschide peste câţiva ani.

Că lucrurile stau aşa şi cei trei au crezut că face mişto de ei, o dovedeşte şi faptul că imediat după întâlnirea cu pricina niciunul dintre ei n-a spus în interviurile pe care le-au dat peste tot că le-a propus preşedintele guvernarea. Acum, ceea ce părea caterincă a devenit o informaţie serioasă, despre cum Ponta a refuzat preluarea guvernării ţării într-un moment de restrişte şi ar fi periculos să-l mai rogi odată că poate acum chiar vrea… Cum ai da-o, cum ai suci-o nu cade bine PSD-ului! Tensiunile din USL sunt atât de mari, iar liderii sau oameni importanţi din cele două mari partide fac declaraţii atât de contradictorii încât nu poţi să nu te cruceşti. În pofida declaraţiilor oficiale ale celor doi lideri de la liberali şi social democraţi, Titus Corlăţean a anunţat de curând că cele două partide nu vor merge la alegerile din toamnă pe principiul parităţii candidaţilor şi-şi vor rezerva dreptul  unei alte împărţeli. Asta după ce Crin Antonescu a explicat public că dorinţa PSD de a trece fiecare membru al USL în statutul propriu interdicţia  de colaborare cu  PDL şi Traian  Băsescu nu va fi aplicată şi la liberali. Până la urmă, preşedintele Băsescu cred că va da lovitura dacă-şi deschide o şcoală de politică, pentru că-mi dau seama că mulţi liderii de azi au mare nevoie de ea!

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: