Prima microcarieră privată care şi-a trimis angajaţii în şomaj

Contractul de furnizare cărbune al Carierei Valea Mănăstirii cu Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) a expirat. Afacerea este a lui Constantin Ţuilă, fratele primarului din Cătunele. Omul de afaceri şi-a trimis jumătate din angajaţi în şomaj şi anunţă noi disponibilizări. Acest lucru se datorează faptului că au rămas fără activitate după pierderea principalului client.

Dacă restul patronilor carierelor din Bazinul Carbonifer Motru îşi mai pun speranţa într-o continuitate a furnizării de materie primă către RAAN, afaceristul Ţuilă are şanse aproape nule să mai aibă relaţii contractuale cu societatea de stat. Contractul Carierei Valea Mănăstirii din Cătunele cu RAAN a încetat la finele primului trimestru. Constantin Ţuilă spune că a fost nevoit să disponibilizeze circa jumătate din angajaţi, dat fiind faptul că în prezent activitatea în cadrul carierei este practic inexistentă. „Ne-am oprit cu totul, aşteptăm să vină vremuri mai bune. De la RAAN nu ne-au mai comunicat nimic, contractul a expirat la 31 martie şi nu s-a mai prelungit. Din aprilie am înţeles că reziliază şi contractele care sunt încă valabile. Ne gândim doar la restructurare şi repliere. Am avut 72 de angajaţi, mai am vreo 35 care sunt la întreţinere utilaje, concedii fără plată şi de odihnă, restul sunt în şomaj”, a declarat Constantin Ţuilă.

De la anunţul că suspendă preluarea de cărbune de la carierele private din Bazinul Carbonifer Motru, societatea din Dr. Turnu Severin nu a mai revenit asupra deciziei. Deşi au contractele încă valabile cu această societate, reprezentanţii carierelor private spun că nu au mai primit vreo informaţie de la RAAN. „Am încetat orice activitate, cei de la RAAN nu ne-au mai comunicat vreo modificare. Contractul  de furnizare este încă valabil”, a spus Dan Bobaru, acţionar al societăţii Lorfa SRL.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: