Prima ninsoare, primele probleme cu circulaţia în Gorj

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a declarat ieri că în momentul de faţă se circulă în condiţii de iarnă în tot judeţul. Astăzi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) vrea să încredinţeze prin negociere directă contractul privind deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj, după ce compania a reziliat contractul cu firma Coremi pentru că nu avea utilajele necesare. Cert este că nici nu a nins bine şi deja au fost probleme cu circulaţia pe zona Bujorăscu, Tismana şi Defileul Jiului.

Iarna şi-a intrat în drepturi încă din prima zi a lunii decembrie şi, aşa cum era de aşteptat, au apărut primele probleme legate de deszăpezirea drumurilor naţionale. Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, spune că astăzi se încearcă o încredinţare directă a contractului de deszăpezire prin negociere directă la Craiova. „Miercuri din câte am înţeles de la cei de la CNADNR va avea loc o negociere directă cu mai multe firme de deszăpezire pentru că 20 de utilaje nu sunt suficiente în caz că iarna asta va ninge mai puternic”, a declarat prefectul Alin Văcaru. Cert este că şi cele 20 de utilaje care intervin în prezent pentru deszăpezire în Gorj sunt luate cu împrumut. Prefectul recunoaşte cu numărul de utilaje este insuficient dat fiind că anul trecut am avut 40 de utilaje pe drumurile naţionale. „Cei de la Regia Naţională a Drumurilor au dislocat de la celelalte judeţe, de la Olt, de la Vâlcea, de la Slatina 20 de utilaje care în momentul de faţă se află în judeţul Gorj, se circulă în condiţii de iarnă. Anul trecut au fost 40 de utilaje, iar anul asta avem 20, deci la jumătate faţă de anul trecut, dar mă gândesc că se vor rezolva aceste probleme în urma negocierii directe”, a declarat Alin Văcaru.

DIFICULTATE

Pe Defileul Jiului s-a circulat ieri cu mare dificultate, deszăpezirea fiind asigurată de firma spaniolă Copisa, aceeaşi care a lucrat şi la infrastructura zonei. Prefectul spune că nu s-au înregistrat probleme majore declarând că pe Bujorăscu şi Tismana a nins mai abundent faţă de alte zone ale judeţului. „Pe Defileul Jiului se ocupă de deszăpezire firma care a făcut lucrările, cei care lucrează acolo. Ştiu că se circulă mai greu, în condiţii de iarnă, dar se circulă. Mai tare a nins în zona Bujorăscu şi Tismana unde sunt mai multe utilaje decât în celelalte zone”, a adăugat Alin Văcaru.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: