Prima plângere penală depusă de PMP Gorj

PMP Gorj a sesizat organele de urmărire penală din cauza dispariţiei unui banner amplasat între doi stâlpi din comuna Bumbeşti Piţic. Decizia a fost luată după ce liderii de la nivel central au anunţat că vor depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva primarilor care blochează afişajul electoral al candidatului PMP la preşedinţie, Elena Udrea. Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, spune că sunt probleme în foarte multe localităţi din cauza afişajului. La rândul său, primarul de la Bumbeşti Piţic a precizat că PMP Gorj nu a avut autorizaţie pentru amplasarea banner-ului.

Liderii PMP Gorj cred că banner-ul cu Elena Udrea, amplasat între doi stâlpi, a fost de tăiat în mod intenţionat. “Am înaintat prima plângere penală, după ce un banner amplasat în Bumbeşti Piţic a fost tăiat. Nu se poate spune că ar fi fost luat de vânt că în aceste condiţii l-am fi găsit jos, se vede foarte clar că a fost tăiat intenţionat pentru că au mai rămas urme. Este exclus ca un om să se fi urcat pe stâlpi de nebun, de unul singur, şi să fi tăiat banner-ul pentru că îl enerva candidatul nostru la preşedinţie”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.

Primarul comunei Bumbeşti Piţic spune că PMP Gorj nu a cerut autorizaţie pentru amplasarea de afişe şi bannere electorale. „Nu cred că banner-ul a fost tăiat. Am auzit de la oameni că a trecut un tir cu lemne spre comuna vecină şi a agăţat banner-ul. La primărie nu a venit nimeni de la PMP să se plângă din această cauză, dar oricum nu aveau autorizaţie pentru amplasarea afişelor şi bannerelor electorale. Singurii care au solicitat autorizaţii pentru amplasarea bannerelor şi afişelor electorale au fost cei de la PSD şi ACL”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

INCIDENTE

Liderii PMP Gorj cred că vor mai fi înaintate plângeri penale din cauza incidentelor similare. „Avem cazuri de primari care se opun amplasării bannerelor şi afişelor noastre alături de ceilalţi candidaţii. În foarte multe localităţi cu primari PSD ne-au dispărut bannerele, de exemplu Slivileşti, Motru, Bumbeşti Piţic şi Scoarţa. Duminică am surprins la Rovinari o echipă a PSD care dezlipea afişele noastre şi le punea pe cele cu Victor Ponta. Cred că vor mai fi făcute plângeri penale pentru că incidentele continuă”, a menţionat Daviţoiu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: