Primar: Ar fi fost trist să avem și pițărării în online

Anunțul că obiceiurile de iarnă pot fi respectate în continuare chiar și în pandemie, dar cu reguli stricte, i-a făcut pe mulți primari și colindători să răsufle ușurați. Mulți se temeau că nu vor mai putea merge în pițărăi în acest an.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj au transmis că pițărăii se pot organiza în ajunul Crăciunului, însă trebuie respectate regulile de protecție. Cei care împart daruri trebuie să poarte măști și mănuși.

Cei care merg în colindat trebuie să respecte și ei distanțarea fizică și să poarte măști, iar grupurile mai mari de șase persoane sunt interzise.

Primarii au răsuflat ușurați, mai ales că sperau să poată fi marcată această tradiție din străbuni. Ei dau asigurări că regulile impuse în pandemie vor fi respectate. “Ar fi fost trist să avem și pițărăi în online, că, în rest, le-am avut pe toate. Observăm cu toții că, în această perioadă, magazinele, mall-urile sunt pline. Sunt sute de oameni la un loc și nu e atât de mare problema. Cu minime măsuri, putem rezolva și această problemă. Copiii să fie însoțiți, să poarte măști. În majoritatea localităților nu mai sunt atât de mulți copii care merg în colindat. Poate sunt maximum 100 de persoane. Se pot lua măsuri de restricționare, de folosire a măștilor de protecție, dar să se țină obiceiurile, tradițiile”, a spus primarul din Motru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: