Daruri pentru copii din economii

Mai toate primăriile din județul Gorj au găsit bani în vistierii chiar și în acest an greu să cumpere cadouri pentru copii înainte de Crăciun. La Polovragi, primăria va cheltui din banii pe care i-au economisit școlile. Cum cursurile au fost mai mult online în acest an, microbuzele școlare au fost trase pe dreapta și nici motorină nu s-a consumat, așa că banii au fost redirecționați spre achiziția de daruri pentru copii.

Toți copiii din localitate vor primi dulciuri și fructe din partea primăriei. A mai rămas de pus la punct condițiile în care acestea vor fi împărțite celor mici înainte de sărbători. Totul, pentru a putea respecta și regulile sanitare impuse în pandemie.

Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, a explicat că mai avea bani prevăzuți în bugetul local special pentru aceste cadouri, dar a preferat să cheltuiască din economiile care s-au făcut odată ce școala și-a mutat orele pe internet, iar copiii au fost nevoiți să rămână acasă și să învețe de la distanță.

“S-au făcut economii pentru că nu s-a mai consumat atât de multă motorină și banii vor fi redistribuiți spre pachete. Am zis că sunt economii care pot fi folosite. Rămâne de văzut cum vom distribui aceste pachete către toți copiii. Nu vrem să încălcăm nici condițiile impuse de lege privind respectarea distanței sociale. Cadouri clar vor primi. Rămâne de văzut în ce condiții”, a declarat primarul din Polovragi, la TV Sud.

Vizualizări: 725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: