Temă nouă pentru primarii din Gorj

Primarii din județul Gorj se pregătesc intens pentru identificarea și pregătirea spațiilor unde oamenii vor fi vaccinați anti-Covid. Vineri, la Prefectura Gorj, edilii au fost chemați în cadrul unei ședințe, pentru a stabili ultimele detalii cu privire la acest lucru.

Primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, spune că în localitatea pe care o conduce vor fi două astfel de centre de vaccinare. Unul dintre ele va fi în cadrul Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, mai spune edilul. Birău mai crede că oamenii se vor imuniza împotriva coronavirusului.

”Pe raza orașului Târgu Cărbunești vor funcționa două centre de vaccinare. Unul va fi la spitalul din oraș, iar celălalt la sediul Clubului Pensionarilor. Probabil sunt oameni care se sperie, dar cred că, dacă țin la sănătatea lor, o vor face, tocmai pentru a scăpa de acest virus. Vom face tot ce este posibil pentru dotarea acestor centre așa cum trebuie”, a spus Birău.

Un alt centru de vaccinare va fi și la Bumbești Jiu. ”După prima analiză pe care am făcut-o, am comunicat un singur centru care va avea, cel mai probabil, mai multe cabinete medicale. Se vor găsi soluții pentru dotarea acestuia”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu.

În județul Gorj vor fi 20 de centre de vaccinare anti-Covid, cele mai multe în municipiul Târgu Jiu, 4 la număr. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, spun că toate centrele trebuie să fie racordate la apă curentă, să aibă frigidere, dar și alte dotări corespunzătoare.

Vizualizări: 2,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: