Primar: Când am venit la primărie 15%din drumuri aveau asfalt, restul erau de nămol

Comuna Prigoria se numără printre comunele codașe ale județului Gorj în ceea ce privește infrastructura rutieră. Majoritatea satelor nu au fost niciodată asfaltate, ci doar pietruite, în ultimii ani. 


”Când am venit eu la primărie, vreau să vă spun că doar 15% din drumuri erau asfaltate, exceptând drumul județean care tranzitează comuna. Nimeni nu a încercat vreodată să obțină finanțare pentru modernizarea infrastructuri, iar ce s-a făcut pe ici pe acolo s-a făcut pe buget local. Drumurile nu au fost niciodată asfaltate, multe le-am pietruit eu în 2020 după ce am venit la primărie”, a declarat Lucian Goață, primarul din Prigoria.

În perioada următoare vor fi asfaltate cu bani de la buget local trei drumuri sătești. ” Vorbim de drumuri din satul Prigoria și Negoiești, drumuri care nu au fost niciodată asfaltate. Le-am pietruit eu când am venit la primărie, că la Negoiești era sfârșitul lumii. Am reușit să asfaltez pe PNDL și drumul spre satul Burlani care de asemenea era distrus și plin de noroi. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 150.000 de lei la drumurile care urmează să fie asfaltate”, a mai spus edilul Lucian Goață.

Pentru alți șase kilometri, autoritățile locale din comuna Prigoria au depus solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții pe situații de urgență pentru că multe drumuri au fost afectate de ploi și viituri în toamna anului trecut.

Vizualizări: 1,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: