Un loc de joacă, motiv de scandal dintre un consilier local și primar

Un loc de joacă realizat cu peste 180 de mii de lei, în comuna Bumbești-Pițic, agită spiritele între un consilier local și primărița Irina Cojocaru. Vorbim de un loc de joacă de 100 de metri pătrați cu tartan și gard împrejmuitor viu colorat dotat cu un leagăn, un tobogan și un balansoar. Totul a costat 183.400 de lei cu TVA. 


 


Ședințele de Consiliu Local nu sunt suficiente pentru a tranșa problemele comunității și aleșii locali le rezolvă în public, pe paginile de socializare.


Realizarea unui loc de joacă provocă discuții în Bumbești Pițic. Nu investiția îi deranjează pe consilierii locali, ci suma enormă care s-a cheltuit. ”Ajungem la prețul de 154.136 lei fără TVA, cu TVA, 183.421 lei. Acest minunat loc de joacă este un pătrat de 100 mp. Mai luăm în calcul și cele câteva alei și ne zboară din bugetul comunei aproape două miliarde lei vechi. Probabil "doamna"ne crede o comună de retardați mintal. Colegul meu de opoziție a semnalat în toamna anului trecut această risipă a banului public la Curtea de Conturi și alte instituții ale statului dar, liniște. Nicio mișcare. Niciun răspuns. De câte ori a fost întrebată asupra acestor aspecte, a replicat de fiecare dată: "Reclamă-mă, dă-mă în judecată””, susține consilierul local Emilian Crețoiu.


Alesul local numește investiția jaf din banul public. "Da, eu, în calitate de consilier local al comunei Bumbești Pițic, acuz conducerea comunei de supraevaluarea prețului la locul de joacă. Iar această supraevaluare se numește în termeni populari, JAF. Nu vă jucați cu locul de joacă”, a mai precizat Emilian Crețoiu.


De partea cealaltă, primarul Irina Cojocarul vede locul de joacă ca pe o ”realizare deosebit de importantă pentru infrastructura școlară a localității”, investiție care a fost cercetată se pare de organele abilitate, în urma unor sesizări. 


”Da, domnule consilier, aveți perfectă dreptate când afirmați că această investiție este deosebit de importantă.. Și, da, acestea sunt costurile la care s-a ridicat această lucrare deosebit de consistentă, costuri care s-au reflectat perfect transparent în documentația depusă pentru achiziția publică a lucrării, procedură legală din toate punctele de vedere, așa cum au constatat și cercetările la care a fost supusă, cu multă atenție, la sugestia unor consilieri care doresc binele comunității, de către organele abilitate”, i-a răspuns Irina Cojocarului, consilierului local pe pagina oficială a primăriei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: