Primar: Ciurel ne-a promis că nu va face concedieri colective

Primarii din zonele în care CE Oltenia desfăşoară activitate de minerit au fost invitaţi ieri de conducerea companiei la discuţii. Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, le-a prezentat edililor situaţia în care se află complexul şi le-a dat garanţii că atâta timp cât va fi la cârma unităţii nu vor avea loc disponibilizări.

Primarii din zonele miniere au participat ieri la o întâlnire cu managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi cu directorii din companie, şedinţă ce a avut loc la sediul secundar al complexului, la Divizia Minieră. Printre altele, Ciurel le-a garantat primarilor că nu vor avea loc disponibilizări în următorii doi ani, adică până la încheierea mandatului său de manager. „A fost o întâlnire de lucru legată de relaţia CEO cu comunităţile din zonele miniere. Activitatea CEO ne-a fost prezentată de domnul Ciurel. I-am cerut să nu desfiinţeze locuri de muncă. Ne-a răspuns că nu va desfiinţa. Nu consideraţi că situaţia este roză,însă, principalul punct al discuţiei a fost pe desfiinţarea locurilor de muncă ceea ce domnul Ciurel a promis foarte clar că în programul dumnealui de administrare a acestei companii nu are loc această discuţie de desfiinţare a locurilor de muncă”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bîlteni.

Totodată, Ciurel le-a transmis primarilor că CE Oltenia nu va mai putea sprijini comunităţile locale la fel ca în anii trecuţi, dată fiind situaţia din companie. „Domnul Ciurel a explicat că nu mai sunt posibilităţile de altădată, de a sprijini unităţile administrative, au trecut pe economii, eforturile care se fac pentru menţinerea complexului. Au fost probleme legate de redarea zonelor unde s-a încheiat exploatarea şi alte probleme pe care le au primăriile cu complexul. A spus că nu vor avea loc disponibilizări pe mandatul dânsului”, a precizat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: