Calculatoare pentru contribuabili în sediile ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus la dispoziţia contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare pe care aceștia să le poată folosi. Noul serviciu este disponibil la sediile ANAF din Târgu Jiu, Motru şi Novaci.

Oamenii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale, anunţă instituţia, într-un comunicat. ANAF a mai precizat că, de la 1 ianuarie 2019, comunicarea între Ministerul Finanţelor Publice - ANAF și contribuabili se va realiza exclusiv online.

„Cea mai bună metodă prin care contribuabilii se pot familiariza cu serviciile online este utilizarea lor”, a transmis agenţia.

Contribuabilii vor fi ajutaţi de inspectorii fiscali să se familiarizeze și cu înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor și informaţiilor existente pe site-ul ANAF.

Recent, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa că, după ce au depus Declaraţia unică online, contribuabilii persoane fizice trebuie să facă un nou drum la ANAF, în septembrie, pentru a verifica dacă datele au fost introduse corect de inspectori. (A.A.)

Vizualizări: 1,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: