Primar: Îl dau pe prefect în judecată că nu ni s-au dat bani

Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia, ameninţă că-l va da în judecată pe prefectul Alin Văcaru din cauză că localitatea sa nu s-a regăsit pe lista celor pentru care s-au alocat fonduri, în urma calamităţilor. Senatorul Mihnea Costoiu spune că nu a primit de la Instituţia Prefectului nici o estimare pentru comuna Roşia de Amaradia.

Guvernul a alocat pentru judeţul Gorj suma de 12 milioane de lei pentru lucrări în zonele afectate de inundaţii şi viitură. Potrivit listei înaintate de Instituţia Prefectului, s-au alocat fonduri pentru: construcţia podului de la Albeni; refacerea reţelei de apă de la Alimpeşti; refacerea podurilor şi podeţelor de peste Râul Galben, de la Baia de Fier; pentru consolidarea terasamentelor DJ 661 de la Crasna; precum şi pentru refacerea drumurilor comunale de la Polovragi, Aninoasa, Muşeteşti şi Godineşti.

Nemulţumit că localitatea sa nu se numără printre cele ce vor primi bani de la Guvern, primarul Liviu Cotojman spune că îl va chema în instanţă pe prefectul Alin Văcaru. „Îl voi da în judecată pe prefectul Alin Văcaru şi voi înainta o plângere penală pentru abuz în serviciu întrucât pentru comuna Roşia de Amaradia nu a cerut nici un leu. Avem drumuri afectate de inundaţii şi alunecări de teren, dar nu ne-a dat nici măcar un leu. La câte probleme am avut orice sumă era binevenită. La Roşia de Amaradia, pagubele au fost estimate la 2.000.000 de lei. Cât mai urgent trebuie să amenajăm două ziduri de sprijin în satul Rugetu şi să reparăm DC 29. Trebuia să fi cerut şi pentru noi o sumă cât de mică. La câte probleme am avut orice sumă era binevenită. Noi am trimis solicitarea la Instituţia Prefectului, dar prefectul nu a ţinut cont de hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de la Roşia de Amaradia”, a declarat Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia.

Ministrul Mihnea Costoiu, cel care a preluat estimările şi le-a susţinut la Guvern, spune că nu a primit nici o solicitare din partea Instituţiei Prefectului pentru comuna Roşia de Amaradia. „Pentru Gorj, eu am preluat estimările de la Instituţia Prefectului, le-am pus în şedinţa de Guvern şi le-am susţinut. Pe lista primită de la Instituţia Prefectului nu era nici o solicitare pentru comuna Roşia de Amaradia. La prima şedinţă de Guvern după producerea inundaţiilor am aprobat alocarea primei tranşe din sumele solicitate de către autorităţile locale în urma primei evaluării. Subliniez că este vorba despre prima, pentru că era important să începem cu ceva, să alocăm o sumă pentru deblocarea situaţiei din zonele care au fost afectate. În momentul de faţă, nu ştiu dacă la Roşia de Amaradia au fost sau nu probleme din cauza inundaţiilor”, a declarat ministrul Mihnea Costoiu.     

Prefectul Alin Văcaru nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. 

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: