Primar Jianu: PSD s-a agitat. Am rămas stupefiat

Consilierii majoritari de la Motru par să aibă o atitudine mai blândă după ce liderul ALDE Târgu Jiu, Ion Iordache, le-a transmis colegilor săi să susţină proiectele bune pentru comunitate, chiar dacă vin de la primarul liberal. Gigel Jianu, edilul din Motru, admite că s-a schimbat optica în Consiliul Local, dar se teme că social-democraţii vor aduce în dezbateri „proiecte populiste, care să dea bine doar auzului”.

Gigel Jianu susţine că ultimele şedinţe de Consiliu Local nu au mai fost la fel de tensionate. Atitudinea celor de la ALDE s-ar fi schimbat. „S-a schimbat un pic optica. Au fost şedinţe de Consiliu Local după aceste declaraţii. Au fost proiecte votate şi care nu s-au votat, dar s-a văzut o intenţie bună. Mi se pare că este în neregulă că toate partidele au sarcină să vină cu proiecte. După ce doi ani te-ai opus, nu ai scos nimic pe tapet şi te-ai opus primarului, acum ai văzut că ai pierdut în imagine şi fiecare trebuie să vină cu proiecte. Există pericolul să vină numai cu proiecte populiste, cu proiecte care să dea bine auzului, dar care să nu fie susţinute, cam cum se întâmplă şi la nivel mare în rândul PSD”, a explicat primarul din Motru.

Jianu spune că nu vede nimic anormal în declaraţiile lui Iordache care îndemna consilierii din Motru să voteze proiectele bune: „Ce-ar zice conducerea ALDE dacă ar afla că, la Motru, consilierii au tăiat sumele pentru luminiţele de Crăciun sau multe alte lucruri pe care eu le propun şi ei se opun doar pentru că aşa vrea conducerea PSD de la Motru? Recomandarea domnului Ion Iordache a fost să se voteze proiectele bune. Nu înseamnă neapărat că nu mai sunt în alianţă. Eu am rămas stupefiat când am auzit că este agitaţie la PSD, că voiau să se întâlnească de urgenţă şi să discute foarte serios pe marginea ruperii alianţei pentru că ALDE va susţine proiectele bune ale primarului de la Motru. Ce înţelegem din asta? Că alianţa era făcută ca ei să se opună primarului indiferent de scop ori indiferent de ce vrea primarul. PSD s-a agitat şi a intrat în şedinţă să analizeze de ce sunt eu susţinut”.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: