Primar: Noi avem gaze în aproape toată comuna din 1999

Alimentarea cu gaze naturale a localităților este o prioritate pentru aproape toți primarii, dar există o comună în Gorj unde doar două cătune nu au această utilitate. Vorbim de comuna Bustuchin.

Comuna Bustuchin este singura din Gorj care are sistem de alimentare cu gaze încă din anul 1999. Atunci când s-a introdus sistemul, localnicii din două cătune s-au împotrivit, pe motiv că nu au nevoie de așa ceva, însă acum și-au dat seama că această utilitate este necesară.

”Noi avem gaze în aproape toată comuna din 1999. Spun aproape, pentru că au mai rămas două cătune, Poienița și Nămete, fără gaze, pentru că la vremea aceea nu au dorit, pe motiv că nu au nevoie, au lemne să se încălzească și tot așa”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Ar mai fi aproximativ 100 de familii din cele două cătune care ar trebui branșate, iar primarul încearcă să obțină finanțare pentru acest lucru. ”Eu am discutat cu cetățenii și până la urmă și-au dat seama că au nevoie de gaze. Lucrăm la un proiect pentru extinderea rețelei de gaze și în cele două cătune și sper sincer ca oamenii să nu se răzgândească, ținând cont de faptul că prețurile au sărit în aer”, a mai spus Ion Ciocea.

Vizualizări: 3,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: