Primar şi alegători din Dragoteşti, audiaţi în dosarul „Referendum“

Direcția Națională Anticorupție a început o serie de controale la primăriile din județul Gorj, în speță la primăriile care au înregistrat un număr foarte mare de votanți pe listele suplimentare la referendumul din 29 iulie. O echipă formată din trei procurori anticorupție caută situaţii în care oamenii apar pe liste că au votat, dar de fapt nu s-au prezentat la urne. Weekendul trecut procurorii au ajuns în comuna Dragotești și au pus întrebări atât cetățenilor cât și primarului Vili Pasăre. Potrivit celui din urmă, procurorii au mers pe la casele oamenilor și au verificat dacă au mers sau nu la vot precum și dacă se regăsesc pe listele electorale. Ceilalți primari care au avut număr record de votanți pe listele suplimentare așteaptă controlul DNA în perioada următoare.

Primăria Dragotești a fost weekend-ul trecut în vizorul procurorilor DNA, primarul Vili Pasăre dând sâmbătă cu subsemnatul la postul de poliție din localitate. Potrivit primarului, o echipă formată din trei procurori anticorupție s-au prezentat vineri la primărie și au cerut să meargă prin comună să stea de vorbă cu oamenii. ”Vineri au venit cei de la DNA în comună, le-am pus la dispoziție un om din primărie. Au mers prin comună, au verificat dacă oamenii se regăsesc pe liste și pe câțiva i-a întrebat dacă le-am dat eu ceva ca să se ducă să voteze. Au fost procurori de la București”, a declarat primarul din Dragotești, Vili Pasăre.

Primarul a fost chiar el verificat dacă s-a prezentat la vot sau nu. ”Sâmbătă dimineața m-au chemat la postul de poliție din localitate, m-am prezentat, le-am arătat buletinul cum că am fost la vot. Nu au fost probleme. Apoi, eu am plecat din județ și nu știu ce s-a mai întâmplat”, a declarat Vili Pasăre.

De menționat ar fi faptul că la Dragotești au fost înregistrate 180 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

Comuna care a înregistrat cel mai mare număr de votanți pe listele suplimentare nu a primit încă vizita procurorilor anticorupție. ”Nu știu nimic, nici nu știam că se fac astfel de demersuri. Într-adevăr au fost foarte multe persoane care au votat pe listele suplimentare pentru că au fost oameni în stațiune, cam 40% din cei prezenți la vot”, a declarat primarul din Săcelu, Florin Jurebie.

PROBLEME

Şi primarul din Slivileşti aşteaptă vizita DNA. „Am înţeles că o să vină, deocamdată eu nu sunt la primărie. Le voi pune totul la dispoziţie. Am înţeles că în alte localităţi s-ar fi trecut pe liste suplimentare. La Slivileşti nu a fost aşa ceva, pe liste apar numai oameni care au fost fizic la vot“, a spus Bucurescu.

DOMICILIU

Primarul din Lelești, Marian Rotaru, nu se sperie de verificările derulate de DNA la nivelul județului Gorj. Acesta a declarat ieri că până în prezent nu a primit nicio înștiințare de la DNA. ”La mine doar în satul Rasovița a fost o prezență mai mare pe listele suplimentare și asta pentru că sunt 160 de persoane care stau în acest sat dar au domiciliu pe Târgu Jiu. Aici nu este treaba noastră, este treaba Poliției care ar trebui să îi ia la întrebări. Cât privește procurorii DNA, nu văd de ce ne ia la rost pe noi primarii, ar trebui să stea de vorbă cu președinții de secții, nu cu noi”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Lelești.

TURIŞTI

Circa 27 de mii de persoane au votat pe liste suplimentare, a declarat imediat după referendum Dan Vâlceanu, prim-vicepreşedinte PDL Gorj. „Există în judeţul Gorj secţii de votare la care s-a votat peste sută la sută. Vă pot da şi exemplu, secţia de votare din Ciuperceni 181 unde s-a votat în proporţie de 113, 06 la sută, secţia 216 din Godineşti unde s-a votat în proporţie de 110,52 la sută, 228 din Leleşti unde aproape 101 la sută, la Runcu 156 la sută. Sunt convins că la Ciuperceni şi Godineşti sunt atracţii turistice în judeţul Gorj“, a declarat acesta.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: