Primar: Vor să mă elimine din funcţie

Un edil PSD din Gorj susţine că se urmăreşte eliminarea lui din funcţia de primar. Este vorba de Ilie Petroi, primarul din Aninoasa, care îl suspectează pe fostul primar, dar aduce acuzaţii şi unor poliţişti şi angajaţi ai ANAF.

Ilie Petroi susţine că ANAF a făcut un control la cererea DNA, procurorii au clasat cauza, dar fiscul a cerut blocarea conturilor primăriei, astfel că toate investiţiile sunt blocate. „Este o inspecţie economico-financiară întocmită de ANAF la solicitarea unor organe de anchetă penală, aşa cum se obişnuieşte în România. Din punct de vedere penal, dosarul a fost clasat de către DNA Craiova. Consider că a fost un control direcţionat şi susţinut de un anume comisar de poliţie, care şi-a dorit probabil eliminarea mea din această funcţie publică pe care o ocup”, a spus Petroi la Radio Infinit.

Ilie Petroi spune că un proiect pe fonduri europene va fi suspendat până anul viitor, pentru că una din condiţiile puse de AFIR este să nu aibă datorii. „Este vorba de reabilitarea sediului primăriei, care este într-o stare jalnică. Din cauza presupusei datorii din raportul ANAF, care cu tot cu penalităţi ajunge la 3,7 milioane de lei, nu putem accesa fonduri europene. Clar această chestiune a fost una dirijată, a fost una intenţionată, s-a dorit inculparea mea într-un alt dosar de cercetare penală”, a mai spus Petroi, care a făcut parte şi din lotul de opt primari anchetaţi într-un dosar de favorizare a unei firme în schimbul unor sume de bani.

Îl suspectează pe fostul primar

Ilie Petroi crede că fostul primar Popa are interes să îl discrediteze. „Este clar că anumite persoane şi-au dorit eliminarea mea din această funcţie. Nu ştiu cu ce am deranjat, nu am afaceri, toată familia mi-o susţin din salariul meu. Probabil că mi-am dorit prea mult pentru această comună şi altcineva care a fost primar înainte şi nu a realizat a fost frustrat. Mă gândesc, probabil, îmi dau cu presupusul. Fostul primar Popa Nicolae Silviu”, a spus Petroi la postul de radio.

Cele mai grave acuzaţii le aduce însă unui comisar de poliţie căruia nu i-a dat numele. „Dacă domnul comisar de poliţie a intervenit în activitatea inspecţiei economico-financiare să le explice ce trebuie să insereze în actul de control, dumneavoastră, dacă aţi avea aceste dovezi, ce aţi crede? Controlul inspecţiei financiare trebuie să fie independent, aşa spune legea”, a mai spus Ilie Petroi.

Vizualizări: 1,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: